Actual Diverse

Un mega-scandal se conturează între moștenitori, după vânzarea Palatului defunctului magnat Adamescu. Istoria sinistră a clădirii

Un mega-scandal se conturează între moștenitori, după vânzarea Palatului defunctului magnat Adamescu. Istoria sinistră a clădirii
Gândul

După cum deja se știe, moartea magnatului Dan Adamescu a declanșat un adevărat război între fosta soție a omului de afaceri, Carmen Adamescu, și fiul acestuia, Alexander Adamescu, al cărui ”foc” nu s-a stins nici astăzi. Doar că noutatea o reprezintă acum vânzarea a două terenuri, după înstrăinarea „Palatului” de pe șoseaua Aviatorilor care a aparținut cunoscutului om de afaceri Dan Adamescu.

Un mega-scandal se conturează între moștenitori, după vânzarea Palatului defunctului magnat Adamescu. Istoria sinistră a clădirii

În aceste zile, Gândul a prezentat noi informații exclusive despre unul dintre bunurile imobile disputate în ”războiul”  dintre moștenitorii averii rămase după ce s-a stins din viață omul de afaceri Dan Adamescu. Nouă etapă a luptei pentru bunuri și avere este declanșată de vânzarea unor terenuri.

Prima ceartă între moștenitori, fiul și fosta soție a tatălui, s-a declanșat la vânzarea „Palatului” din Bulevardul Aviatorilor. Vila somptuoasă a fost cumpărată de omul de afaceri Dan Adamescu în anul 2003. Are 1.000 de metri pătrați, 18 camere + dependințe și anexe. Prețul de vânzare, unul uriaș pentru mulți oameni – 4 milioane de euro.

 

După vânzare, superba vilă a fost achiziționată, potrivit informațiilor obținute de Gândul, de una dintre cele mai puternice familii din business-ul autohton, ”Familia Borsec”, cum i se mai spune deoarece controlează compania Romaqua, producătorul ”Borsec”, ai cărei patroni sunt Creţu-Hu Difei-Sofia și Octavian Crețu.

Interesant de remarcat este faptul că, după cum bine au observat colegii de la Gândul, numărul vilei din Bulevardul Aviatorilor, pe extrasul din Cartea Funciară apare acum ca fiind nr. 102 a și nu nr. 104, așa cum apărea inițial pe extrasul de carte funciară mai vechi. Prin urmare, sursele Gândul afirmă că ”e posibil ca această tranzacție să fi fost realizată prin modificarea «isteață» a numărului vilei din 104 în 102 a, ceea ce ar fi oferit și «portița» scoaterii de sub sechestru” și să se poată face vânzarea înainte ca succesiunea pe moștenire să nu se fi încheiat.

Despre fiul Alexander Adamescu, născut în 1978, se știe că la cererea Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Alexander Adamescu a fost reținut pe 15 iunie 2016, în baza unui mandat european de arestare, de către polițiștii britanici, fiind acuzat printre altele de mituirea unor judecători români. El se află acum la Londra și este obligat să poarte o brățară de urmărire, cu dispozitiv de localizare. În prezent, Adamescu stă în arest la domiciliul din Londra, în așteptarea extrădării la cererea României.

Iar despre Carmen Adamescu, care are și ea o lungă istorie în spate, se știe că nu a încetat nicio clipă să își ceară drepturile după moartea fostului soț, de care de altfel de jure era soție fiindcă divorțul nu se finalizase la data decesului magnatului, dar de facto, nu prea, cei doi fiind despărțiți demult.

De ce se prefigurează un mega-scandal

În jurul vilei din Aviatorilor a existat un scandal între Carmen Adamescu și Alexander Adamescu încă din luna martie a anului 2017, atunci când unele dintre obiectele de artă care se aflau în interior au fost transferate într-un depozit al International Business Center Modern (IBCM), firma fiului.

Operațiunea s-ar fi desfășurat chiar la ordinul lui Alexander Adamescu și fără ca mama sa vitregă, Carmen Adamescu, să fie informată sau să își dea acceptul.

În acest moment, ”războiul” dintre Carmen Adamescu și Alexander Adamescu continuă în sala de tribunal și așteaptă decizia instanței de judecată.

Totuși, potrivit surselor Gândul, vânzarea vilei din Bulevardul Aviatorilor care a aparținut defunctului magnat Dan Adamescu este plasată deja sub un mare semn de întrebare, motivul fiind acela că firma vânzătoare, respectiv International Business Center Modern SRL, ar avea acțiunile puse sub sechestru.

Noutatea descoperită de jurnalistul de la Gândul este că la acest moment se încearcă vânzarea a două terenuri care au aparținut lui Dan Adamescu.

potrivit informațiilor obținute de Gândul, Alexander Adamescu a vândut, între timp, și două terenuri.

Primul – potrivit extrasului de Carte Funciară – este un teren de 564 mp (în acte; 561,48 – în urma măsurătorilor), situat pe strada Gina Patrichi din București, Sectorul 1 – la intersecție cu Calea Victoriei -, acolo unde noul proprietar urmează să ridice o construcție. Prețul? 950.000 euro +TVA.

Clădirea are o istorie sinistră

Anumite locații au o încărcătură energetică mai bună sau mai puțin bună, în unele cazuri chiar nefastă. După cum se vede, până acum, locația dată nu a adus nimănui fericirea. Și vom exemplifica.

Totul a început frumos, cu o minunată poveste de dragoste, dar și aceasta avea semne de întrebare, fiind construită din dorința Regelui Carol al II-lea pentru amanta acestuia, Elena Lupescu.

Ulterior, în vilă a locuit liderul comunist Ion Gheorghe Maurer, prim-ministru al României în perioada 1961-1974, cel de-al 49-lea premier/președinte al Prezidiului Marii Adunări Naționale a Republicii Populare Române, în perioada 11 ianuarie 1958 – 21 martie 1961, care era și membru titular al Academiei Române. Aici și-a găsit sfârșitul și politicianul Maurer. În vila de pe Aviatorilor, părăsit de toți liderii comuniști și de familie, și după o tentativă de sinucidere, „baronul” comuniștilor Ion Gheorghe Maurer a murit în anul 2000, la vârsta de 97 de ani.

Dan Adamescu a cumpărat vila, dar nu i-a asigurat nici lui fericirea. Fiul, de asemenea, nu este bine deloc în situația actuală. Despre patronii de la „Borsec”, cei care au cumpărat,  ei s-au apucat de renovat clădirea. Ce vor face cu această vilă, rămâne de văzut.