Social

Cazul Sorina. Anunț teribil de trist despre despre fetița adoptată în SUA

Cazul Sorina. Anul 2019, Sorina, o fetiţă de opt ani din Baia de Aramă, a fost luată de autorităţi din locuinţa asistentului maternal din Mehedinţi care a crescut-o, după ce a fost adoptată de o familie de români din SUA.

Avocatul Poporului afirmă că autorităţile publice şi-au însuşit recomandările instituţiei în “cazul Sorina”, iar monitorizarea post-adopţie arată că demersul a fost favorabil copilei.

Într-un comunicat de presă transmis, luni, de Avocatul Poporului se arată că, în urma apariţiei în presă, în luna iunie 2019, a cazului preluării spre adopţie a minorei Sorina Săcărin , instituţia s-a sesizat din oficiu, a iniţiat o amplă anchetă, potrivit doctorulzilei.ro.

Situaţia minorei este gestionată conform prevederilor legale în vigoare

„În cadrul investigaţiilor şi demersurilor realizate pe parcursul a aproape un an de zile, Avocatul Poporului a constatat că autorităţile publice implicate şi-au însuşit Recomandările instituţiei, situaţia minorei este gestionată conform prevederilor legale în vigoare, iar documentele de monitorizare post-adopţie exprimă favorabilitatea acestui demers, recomandând continuarea lui”, se arată în comunicatul de presă.