Diverse

Ce a făcut Sting în timpul unui concert la Varşovia și care a fost reacția publicului. Video

Ce a făcut Sting în timpul unui concert la Varşovia și care a fost reacția publicului. Video

Sting şi-a întrerupt concertul pe care îl susţinea la Varșovia pentru a-și avertiza publicul că democrația este atacată în întreaga lume și pentru a denunța războiul din Ucraina ca fiind „o absurditate bazată pe o minciună”, transmite abcNEWS.

Ce a făcut Sting în timpul unui concert la Varşovia. „Războiul este o absurditate bazată pe o minciună”. VIDEO

El i-a cerut unui actor polonez popular, Maciej Stuhr, să urce pe scenă pentru a traduce avertismentul său că democrația este „în mare pericol de a fi pierdută dacă nu o apărăm”.

„Alternativa la democrație este o închisoare, o închisoare a minții. Alternativa la democrație este violența, opresiunea, închisoarea și tăcerea”, a spus Sting, iar apoi și-a trecut mâna pe gât într-un gest de tăiere a gâtului.

 

„Războiul din Ucraina este o absurditate bazată pe o minciună. Dacă înghițim această minciună, minciuna ne va mânca”, a spus Sting. El a părut să se refere la justificările pe care Rusia a încercat să le ofere pentru invazia sa, inclusiv la o afirmație rusă potrivit căreia încearcă să „deznazifice” Ucraina, o democrație condusă de un președinte evreu.

Publicul de pe Stadionul Național din Varșovia au putut înțelege și o referire la propria lor țară.

Sting a stârnit aplauze puternice în special când a spus că democrația este ceva dezordonat și frustrant „dar pentru care merită totuși să lupți”.

Guvernul Poloniei este adesea acuzat de Uniunea Europeană și de organizațiile pentru drepturile omului că erodează normele democratice prin eforturile sale de a întări controlul asupra instanțelor și a mass-media, de a reduce drepturile reproductive ale femeilor și de a se angaja într-o retorică anti-LGBTQ.

După discursul său, el a interpretat piesa Fragile, ale cărei versuri includ cuvintele că „nimic nu vine din violență și nimic nu ar putea veni vreodată”.

Povestea melodiei Fragile

Melodia a fost inspirată din cazul unui voluntar american din cadrul Corpului Păcii din Nicaragua, numit Ben Linder, care a fost ucis de gruparea Contras. Sting l-a scris în timpul unei furtuni tropicale de pe insula Caraibe Montserrat în 1987. De atunci, melodia, cu versurile ei sensibile, a devenit vocea a numeroase cauze umanitare diferite, inclusiv o pledoarie a unei echipe de ecologiști care își propuseseră să salveze planeta.

În 2001, cântecul a revenit în atenția publicului după atacurile teroriste din 11 septembrie din SUA. „Fragile și-a găsit încă o menire”, a remarcat Sting.

Sting, una din cele mai importante personalităţi din viaţa muzicală şi culturală britanică şi mondială, este cântăreţ, compozitor, actor, dar şi un binecunoscut filantrop şi activist de partea ecologiştilor. Înaintea carierei remarcabile de artist solo, a fost liderul vocal, principal compozitor şi basist al trupei rock The Police. Formația a lansat cinci albume şi a câștigat șase Premii Grammy, iar în 2003, a fost introdusă în The Rock and Roll Hall of Fame.

Sting va cânta pe 30 septembrie la Cluj. Turneul Sting – My Songs urma să se desfășoare în primăvară, pe 15 martie, dar a fost reprogramat pentru toamnă. Turneul mai cuprinde şi alte nouă locuri din Europa de Est.