Info Actual

Info Actual > Showbiz > Ce a pățit Dumitru Dragomir după ce i-a spus un banc lui Ceaușescu, despre Ceaușescu
Showbiz

Ce a pățit Dumitru Dragomir după ce i-a spus un banc lui Ceaușescu, despre Ceaușescu

Ce a pățit Dumitru Dragomir după ce i-a spus un banc lui Ceaușescu, despre Ceaușescu

Ce a pățit Dumitru Dragomir după ce i-a spus un banc lui Ceaușescu, despre Ceaușescu. Dumitru Dragomir, fost președinte al LPF, a povestit într-un interviu acordat pentru „Gazeta Sporturilor” că a avut o întâlnire cu Nicolae Ceaușescu, la Scornicești, în perioada în care „Corleone” conducea echipa FC Olt (Viitorul) din localitatea natală a dictatorului.

Cei doi erau la o masă cu mai mulți demnitari și reprezentanți locali, Ceaușescu aflându-se la o partidă de vânătoare, la Scornicești. La un moment, dictatorul l-a pus pe ne-a Mitică să-i spună un banc, dar acesta a vrut să audă un banc care circula pe seama sa.

”M-a pus să-i spun un banc. Tremurau toţi, că le era frică. Toţi îmi făceau semne să tac, dar la tupeul meu am spus.”  își amintește nea Mitică.

„Pe o navă s-au întâlnit Kennedy, Hruşciov şi Ceauşescu. Şi, mâncând ei, au zis „Să vedem care-i cea mai curajoasă naţie din lume!”.

Kennedy i-a spus „John, aruncă-te în ocean, ia cuţitaşul meu şi să-mi scoţi un rechin pe punte!”. John s-a aruncat în ocean, pac, pac, pac, scoate doi rechini pe puncte, iese fără o mână.

Hruşciov spune „Alioşa, ia aruncă-te tu în ocean, ia lama asta şi să-mi scoţi trei rechini!”. Poc, poc, poc, poc, scoate trei rechini pe punte, iese fără două picioare şi fără o mână. Toată lumea „O, ce curaj, o, ce curaj!”.

Vine Ceauşescu după ce mai trage o ţuică. „Băi Mitică, ia aruncă-te în ocean, ia lingura asta, vezi dacă scoţi vreun peştişor să nu ne facem de râs cu americanii şi ruşii!”. La care ăla zice: „Intră, bă, dumneata!, nu vezi că-i apa rece?!”.

Râdeau de se tăvăleau. Toată lumea zicea că-ţi face, că-ţi drege. Toată asistenţa îmi spunea ”O, ce curaj, o, ce curaj!”

Pățania s-a terminat bine, probabil talentul de povestitor și stilul haios a lui Dragomir l-a protejat. ”Tot ce-au vânat mi-au dat mie. Mi-au umplut portbajul cu prepeliţe”, a povestit Dragomir.