Lifestyle

Ce a pățit un renumit muzician când a vrut să zboare cu avionul și a cumpărat bilete pentru el și violoncelul său

Ce a pățit un renumit muzician când a vrut să zboare cu avionul și a cumpărat bilete pentru el și violoncelul său

Muzicianul, Santiago Cañón-Valencia, călătorea de la Bogota la Caracas cu un zbor al companiei Copa Airlines, când personalul a refuzat să îl lase să își țină violoncelul cu el în cabină, relatează The Strad.

Violoncelistul renumit spune că a fost dat afară dintr-un avion pentru că și-a adus violoncelul la bord, deși a cumpărat un bilet suplimentar pentru instrument.

Cañón-Valencia a declarat pentru The Strad că a cumpărat două locuri la business class, unul pentru el și celălalt pentru violoncelul său.

Copa Airlines nu a răspuns imediat solicitării Insider de a face comentarii în afara orelor normale de lucru.

„Totul, de la check-in până la îmbarcarea în avion, a decurs fără probleme, ca de obicei”, a declarat Cañón-Valencia pentru revista britanică.

„Am stat acolo timp de aproximativ cinci minute până când cineva de la Copa Airlines a venit să vorbească cu mine. La început, am presupus că voiau să-mi dea extensia centurii de siguranță pentru a fixa violoncelul pe scaunul său, dar, în schimb, această persoană mi-a spus că nu pot zbura cu violoncelul la bord din cauza ordinelor căpitanului”, a mai spus muzicianul.

După un schimb de replici cu căpitanul, Cañón-Valencia a spus că o însoțitoare de bord i-a sugerat să își pună violoncelul în dulapurile de deasupra capului sau în cală. El a ales să nu facă acest lucru.

„În niciun caz violoncelul meu nu ar încăpea într-unul dintre acestea”, a spus el despre dulapurile de deasupra capului. „Și chiar dacă ar putea, de ce ar trebui să-l pun acolo dacă există un loc care a fost plătit special pentru violoncelul meu? Și nu doar un scaun obișnuit, ci unul la clasa business?”.

Site-ul de muzică clasică Slipped Disc, care a raportat, de asemenea, știrea, l-a citat pe Cañón-Valencia, care a spus: „Din nefericire, compania aeriană Copa Airlines m-a debarcat în această dimineață din avion. Din păcate, toate activitățile mele din Venezuela sunt amânate, datorită ignoranței, lipsei de respect și încăpățânării acestei companii aeriene! Nu recomand niciunui muzician să o folosească!”.

Incidentul a făcut ca muzicianul să își amâne spectacolul, programat pentru 16 octombrie, și cursurile de măiestrie din Venezuela până în 2023, conform Strad.

Reprezentanții companiei Cañón-Valencia nu au răspuns la solicitarea Insider de a face un comentariu, solicitare făcută în afara orelor normale de lucru.

Site-ul web al companiei Copa Airlines precizează că pasagerii au opțiunea de „a cumpăra un loc suplimentar pentru a-și spori confortul în timpul călătoriei sau de a lua un obiect special”. Cu toate acestea, site-ul specifică faptul că obiectul special trebuie să fie ambalat corect, astfel încât să nu dăuneze celorlalți pasageri.

În 2018, American Airlines a dat afară o muziciană dintr-un zbor de la Maimi la Chicago după ce a spus că violoncelul ei nu îndeplinea cerințele de mărime pentru avion. La fel ca și Cañón-Valencia, muzicianul, Jingjing Hu, a achiziționat și el un scaun suplimentar pentru instrument.