Diverse

Ce au pregătit autoritățile pentru sărbătorirea Zilei României la Alba Iulia

Ce au pregătit autoritățile  pentru sărbătorirea Zilei României la Alba Iulia

Conform informațiilor transmise de autoritățile locale, la Alba Iulia parada militară începe la ora 15:00. Până atunci însă vor avea loc alte evenimente specifice. Unul dintre momentele așteptate de acolo va fi spectacolul de drone care va înlocui focul de artificii.

Ce au pregătit autoritățile pentru sărbătorirea Zilei României la Alba Iulia

Ziua de 1 Decembrie a debutat la Alba Iulia cu tradiționalul marș al unirii, care a pornit la ora 8:00 din gara Alba Iulia spre Piața Tricolorului din Cetatea Alba Carolina.

De Ziua Națională a României, la ora 11:00 este programată citirea Rezoluțiunii Adunării Naționale de la Alba Iulia, proclamația Unirii și primirea soliilor din cetățile de scaun.

Totodată va fi organizată și o slujbă religioasă. Slujba de Te Deum va avea loc la ora 12:00, la Catedrala Încoronării.

Cel mai așteptat moment al zilei, parada militară va începe la ora 15:00. Vor participa peste 400 de militari, cu tehnică militară, vehicule de luptă ale forțelor pentru operații speciale, complexe de artilerie antiaeriană și terestre, autospeciale de intervenție ale structurilor din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională, elicoptere IAR-330 Socat și avioane MIG-21 Lancer.

Pe ecranele amplasate în municipiu va fi difuzat la ora 19:00 spectacolul extraordinar de folclor „Alba unește România”. În acest an, la Alba Iulia nu se organizează masă populară și nici foc de artificii.

Focul de artificii a fost înlocuit cu un spectacol de drone. Acesta va avea loc la ora 20:00 în Parcul Unirii