Info Actual

Info Actual > Showbiz > Ce avere are Viorel Lis? „Eu cred că ar râde de mine”
Showbiz

Ce avere are Viorel Lis? „Eu cred că ar râde de mine”

Ce avere are Viorel Lis? „Eu cred că ar râde de mine”

Ce avere are Viorel Lis? „Eu cred că ar râde de mine”. Viorel Lis a vorbit la Antena Stars despre cele mai de preț lucruri pe care le are în prezent. Fostul primar al capitalei, în vârstă de 76 de ani, a mărturisit că cea mai mare avere a sa este Oana, soția sa. Acesta a mărturisit că dorința sa este să o facă în continuare fericită cât mai mult cu putință.

Ce avere are Viorel Lis?

Viorel Lis a mai declarat că a avut o funcție importantă și a ajutat foarte multă lume. Cu toate acestea, nu a băgat mâna și nu a luat sau a cerut bani168. Fostul primar a mărturisit că s-a simțit umilit când oameni pe care i-a ajutat în trecut, i-au întors spatele.

„Eu trăiesc cu o pensie de 3.700 de lei pe lună, împreună cu soția. Dacă spun cuiva, eu cred că ar râde de mine. Am avut un apartament, pe care i l-am dat Oanei. Nu am decât o moștenire de la țară, asta-i toată averea mea”, a spus Viorel Lis.

„Șpaga suedeză”

Numele lui Viorel Lis a apărut însă într-un important dosar al Direcției Naționale Anticorupție, din 2005, numit și „Șpaga suedeză”. Anchetatorii au pornit investigația după declarația unui manager al companiei suedeze ABB, acuzat de deturnare de fonduri. Acesta a declarat că, în 1998, a dat mită de 600.000 de dolari către cinci demnitari români.

Printre acești demnitari s-ar fi numărat și fostul edil Viorel Lis, bănuit că ar fi primit bani ca să își dea acordul pentru construirea unei centrale electrotermice. Viorel Lis a admis că a făcut o excursie în Suedia pentru a vedea acolo un model de astfel de centrală. A negat, însă, că ar fi luat șpagă. În final, Lis a fost scos de sub urmărirea penală, în acest dosar.