Actual Lifestyle

Câți migranți au raportat țări din Europa că au expulzat și de unde veneau aceștia

Câți migranți au raportat țări din Europa că au expulzat și de unde veneau aceștia
pixabay

România nu a intrat în Schengen fiindcă i s-a pus în cârcă migrația ilegală. Cancelarul Austriei vorbea de zeci de mii de migranți care au trecut granițele din Bulgaria și România și le-au invadat țara. Să vedem niște rapoarte oficiale europene.

Germania anunță că a expulzat aproximativ 9.500 de persoane în primele 9 luni din 2022. Care sunt primele țări din listă

De exemplu, printr-un comunicat, Ministerul Federal de Interne din Germania a anunțat că peste 9.500 de persoane au fost expulzate și deportate în primele nouă luni ale anului 2022.

Raportul publicat de agenția de știri RND pe 13 noiembrie 2022 arată că cifra a fost citată ca răspuns la o solicitare din partea Clarei Bünger, membră a Partidului de Stânga din Bundestag, Germania.

Cifrele comparative citate pentru anul 2021 arată că 11.982 de persoane au fost deportate în cursul anului respectiv.

Din câte se știe, Germania, care confirmă oficial că a expulzat aproximativ 9.500 de persoane în primele 9 luni ale anului 2022, se numără printre țările UE care se folosesc de legislația europeană care permite returnarea imigranților care nu pot dovedi venituri sau care sunt considerați indezirabili din alte motive.

Cum arată lista

Dintre cei care au fost deportați, majoritatea au sosit din statele balcanice Macedonia de Nord, Albania și Serbia. Deportări au avut loc, de asemenea, în Georgia și în state membre ale UE precum Spania, Franța, Polonia, Austria și Italia. Deportările din Turcia s-au clasat pe locul al zecelea pe lista dată.

Bünger, care este și purtătoarea de cuvânt a grupului său parlamentar pentru politica privind refugiații, a declarat:

„În mod repetat, oamenii sunt deportați în țări în care sunt amenințați cu persecuții politice masive, detenție arbitrară și tortură. Refugiații nu trebuie să fie extrădați efectiv în statele care îi persecută!”

În special, ea este nemulțumită de faptul că refugiații sunt trimiși înapoi în Turcia, unde se confruntă cu mai mult ca sigure persecuții.

Cifrele sunt în contrast puternic cu cele din Marea Britanie, ultimele cifre raportate pentru anul care s-a încheiat în martie 2022, arată doar puțin peste 3 mii de returnări sau deportări forțate, adică mult mai puțin decât numărul celor trimiși înapoi de Germania în alte țări din UE.

În rapoartele respective nu se spune că acești migranți au ajuns în țările europene prin România.