Info Actual > Social > Ce imunitate oferă vaccinul Pfizer față de varianta Delta a coronavirusului, dar AstraZeneca?
Social

Ce imunitate oferă vaccinul Pfizer față de varianta Delta a coronavirusului, dar AstraZeneca?

Ce imunitate oferă vaccinul Pfizer față de varianta Delta a coronavirusului, dar AstraZeneca?

Ce imunitate oferă vaccinul Pfizer față de varianta Delta a coronavirusului, dar AstraZeneca? răspunsul vine de la specialiști. Organizația Mondială a Sănătății a atras atenția asupra variantei Delta a coronavirusului. Aceștia spun că este foarte contagioasă și va fi predominantă în lunile următoare.

Această variantă, care a fost depistată mai întâi în India, este de acum prezentă în 124 de ţări şi teritorii, adică 13 în plus faţă de săptămâna trecută, comparativ cu 180 (şase în plus) pentru Alpha, în Marea Britanie, 130 (şapte în plus) pentru Beta, identificată pentru prima dată în Africa de Sud, şi 78 (trei în plus) pentru Gamma, apărută în brazilia, a subliniat OMS.

Vaccinul Pfizer oferă a imunitate de 88%

Vaccinarea este singura armă a oamenilor împotriva acestui virus ucigaș. În acest sens, oamenii de știință au făcut cercetări, iar concluziile lor arată ce imunitate oferă vaccinul Pfizer și AstraZeneca.

Vaccinul AstraZeneca, de 67%

Vaccinul Pfizer oferă a imunitate de 88% faţă de varianta Delta a coronavirusului, iar AstraZeneca, de 67%

n Marea Britanie a fost analizată eficacitatea vaccinurilor Pfizer şi AstraZeneca faţă de mai multe variante ale coronavirusului. Ambele vaccinuri s-au dovedit a fi eficiente şi faţă de varianta Delta, precum şi faţă de mutantul Alpha, care a dominat anterior. Potrivit cercetărilor, în cazul variantei Delta, cele două doze ale vaccinului Pfizer oferă a imunitate de 88%, iar AstraZeneca, de 67%, potrivit RKB.