Actual

Ce interdicții are Asociația de Proprietari? Se dau amenzi usturătoare

Proprietari
sursa foto: arhiva companiei

Respectarea regulilor în locuințele de tip bloc sau casă este crucială pentru evitarea amenzilor și problemelor legale. Fiecare român trebuie să fie conștient de anumite norme, indiferent de tipul locuinței.  De exemplu, locatarii de la bloc trebuie să țină cont de reglementările Asociației de Proprietari, care gestionează diverse aspecte.

Totuși, există reguli mai puțin cunoscute, iar o simplă greșeală poate atrage amenzi substanțiale.

Un caz recent subliniază importanța gestionării corecte a datelor personale, inclusiv în cadrul asociațiilor de proprietari. ANSPDCP a impus o amendă de 2.486,2 lei unei asociații de proprietari pentru încălcarea Regulamentului General privind Protecția Datelor (GDPR).

Amenda a fost aplicată deoarece Asociația de Proprietari a distribuit pe un grup de WhatsApp un document care conținea date personale, cum ar fi prenumele, numele și adresa de domiciliu a unei locatare. Această acțiune a fost considerată o încălcare a drepturilor persoanei în ceea ce privește protecția datelor personale, ceea ce a dus la sancțiunea financiară.

Prelucrarea datelor personale fără consimțământul persoanei este ilegală și poate atrage amenzi considerabile conform legislației în vigoare, potrivit Capital.