Diverse

Ce mai fac românii prin Europa. Român condamnat după ce a furat un bancomat

Ce mai fac românii prin Europa. Român condamnat după ce a furat un bancomat

Tribunalul regional Eisenstadt din Austria l-a condamnat pe un român la doi ani de închisoare necondiționată, după ce acesta a furat un bancomat.

Românul, împreună cu doi complici nu au stat pe gânduri și au furat bancomatul cu totul.

Jaful a avut loc pe data de 22 decembrie 2018 în localitatea austriacă Nickelsdorf

Cum s-a petrecut jaful

Cei trei au intrat cu o mașină în holjul unei bănci, au atașat o centură la mașină și au smuls-o din ancoraj. Apoi au ridicat bancomatul, care conținea 177.000 de euro, în mașină.

Parchetul l-a acuzat pe român de furturi comerciale grave prin efracție în cadrul unei organizații criminale. Tânărul de 38 de ani a pledat vinovat.

Românul nu era la primul jaf

„Am o fiică care are sindromul Down și am avut nevoie de bani”, a spus tânărul de 38 de ani, care are cazier judiciar în România și Spania.

După jaful reușit de la Nickelsdorf, românua a crezut că poate repeta „operațiunea”, dar a avut parte de un eșec.

„Nu a reușit, deoarece nu a fost posibil să îl urci într-o mașină”, a declarat judecătorul Birgit Falb, care voia să știe dacă erau același grup.

Cu toate acestea, procurorul punea la îndoială povestea tânărului de 38 de ani: „Nu-mi pot imagina că oamenii s-ar apropia întotdeauna de tine întâmplător atunci când bancomatele erau pe punctul de a fi furate”, a sus judecătorul Karin.

Românul, păcălit chiar de colegii de breaslă

Lückl, care a adăugat că seamănă mai mult cu același grup de făptași. „Ar fi o coincidență incredibilă”, a menționat magistratul.

Avocatul românului a subliniat că acesta este „veriga inferioară din lanț”. El a fost șofer și a primit doar o sumă mică, adică 10.000 de euro.

Românul mai spune că el nu era când bancomatul a fost deschis. Ceilalți i-ar fi spus că există 80.000 de euro în ea. Juriul l-a găsit vinovat pe român. În prezent, conațioalul nostru se află în arest preventiv. Sentința este definitivă, potrivit stiridiaspora.ro