Social

Ce mănâncă Liviu Dragnea de Paște? Ministerul Justiției majorează norma de hrană pentru deținuți

Ce mănâncă Liviu Dragnea de Paște? Ministerul Justiției majorează norma de hrană pentru deținuți. Ministerul Justiţie (MJ) a pus în dezbatere publică un proiect de ordin pentru aprobarea valorilor financiare actualizate ale normelor de hrană pentru persoanele private de libertate.

În document se precizează că, tinîndu-se cont instituirea stării de urgență, urmată de îngrădirea exercitării unor drepturi şi libertăți fundamentale, inclusiv dreptul persoanelor private de libertate de a primi bunuri prin sectorul vizită, se impun unele intervenții punctuale. Aceste intervenții urmăresc suplimentarea dreptului la hrană al persoanelor private de libertate cu ocazia Sărbătorilor Pascale din acest an.

Ministerul Justiției propune creșterea valorii financiare maxime a normei de hrană cu 8,26 lei/zi/persoană, exclusiv TVA.  La stabilirea valorii financiare propuse s-a avut în vedere nivelul prețurile existente pe piață la momentul actual, luându-se în calcul suplimentarea cu 200 grame de cozonac (estimat la 4 lei, cu TVA inclus), o sticlă de 500 ml de băutură răcoritoare (estimat la 3 lei, cu TVA inclus) și 80 grame de carne de porc semigrasă (estimat la 2 lei, cu TVA inclus).

Care este meniul de Paște în penitenciare?

Pentru Sărbătorilor Pascale din acest an se va asigura următorul meniu, în funcţie de regim, religie, preferinţe culinare:

 În prima zi de Paşte:

Mic dejun: – ou roşu, pâine, ceapă verde, ridichie, ceai, drob/mezeluri;

Prânz: – ciorbă de miel/porc/vită/pui; – piure de cartofi cu friptură porc/vită/miel/pui cu sos;

Cină: – pilaf de orez cu legume.

 În a doua zi de Paşte:

Mic dejun: – ou roşu, pâine, ceapă verde, ridichie, ceai, mezeluri, marmeladă;

Prânz:  – ciorbă ţărănească (carne porc/vită/pui); – iahnie de fasole cu cârnaţi;

Cină: – paste cu brânză.

Reamintim că  Liviu Dragnea, fostul lider social-democrat, își ispășește pedeapsa de 3 ani și jumătate de închisoare în Penitenciarul Rahova