Lifestyle

Ce ocupatie are fiica profesorului Streinu-Cercel! Detalii nebanuite din viata medicului

Ce ocupatie are fiica profesorului Streinu-Cercel! Celebrul medic este unul dintre cei mai cunoscuti si indragiti doctori din Romania, care in prezent se afla in linia intai si se lupta cu Coronavirusul.

Dincolo de cariera sa impresionanta, celebrul medic ascunde un secret mai putin stiut. Nu toata lumea stie ca doctorul are o fiica, care i-a calcat pe urme si urmeaza aceeasi meserie. Cei doi lucreaza impreuna la Institutul „Matei Bals” din Capitala.

Anca, fiica renumitului medic infecționist a terminat medicina în anul 2005, iar de atunci și-a urmat pasiunea, potrivit VoxBiz.

Anca Streinu-Cercel în vârstă de 40 de ani este fiica renumitului medic infecționist de la Institutul „Matei Balș” din București. Aceasta este tot medic, precum celebrul ei tată.

Dar asta nu e tot. Fiica profesorului Streinu-Cercel este căsătorită și este mama a trei copii. Potrivit CV-ului publicat de Universitatea de Medicină „Carol Davila” din Capitală acesta a terminat cursurile doctorale în anul 2010.

Fiica lui Adrian Streinu-Cercel a susținut o teză de doctorat intitulată „Managementul terapeutic al hepatitelor virale acute VHB”, iar la scurt timp s-a angajat la același institut unde lucrează și tatăl ei. În prezent, Anca Streinu-Cercel deține funcția de medic primar boli infecțioase la „Matei Balș”.

Mai mult, Anca Streinu-Cercel este membru al board-ului editorial GERMS încă din anul 2011 și a fost redactor șef timp de aproximativ un an la revista „The Lancet Infectious Diseases”, versiunea în limba română.

Anca a ocupat, de-a lungul timpului, mai multe funcții importante. În perioada 2006 -2009 a fost preparator la catedra de boli infecțioase din cadrul UMF Carola Davila, iar în intervalul 2009 – 2011 a fost asistent universitar tot la catedra de boli infecțioase din cadrul aceleași universități.