Actual

Ce pensie va avea Klaus Iohannis? Experții au făcut deja calculul

Klaus Iohannis, sursa foto Playtech
sursa foto: arhiva companiei

Klaus Iohannis, fost profesor de fizică la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu, și-a încheiat mandatul după 27 de ani de carieră. Experții au început deja să calculeze pensia pe care o va primi președintele.

„Are 42 de ani de muncă și 10 ani de președinție. De acolo are indicele cel mai mare în grilă, 12 salarii medii. După părere mea, de acolo acumulează în jur de 4 puncte de pensie pe an. Adică adună 40 de puncte din salariul pe care l-a obținut de la președinție.

Mai are anii de predare și de conducere a Inspectoratului Județului Sibiu, unde nu erau salariile foarte mari. Eu cred că îi ies vreo 22 de puncte.

Dacă adunăm 40 de puncte de la președinție, cu 22 de puncte de la liceu, cu 25 de puncte de la Primărie, cred că îi vor ieși domnului președinte cam 103 puncte, o pensie de aproximativ 8400, sau chiar spre 9.000 de lei”, a declarat Anton Hadăr, lider al Federației Naționale ”Alma Mater”, la Antena 3 CNN.

Înainte de a deveni primar al Sibiului și ulterior președinte al României, Klaus Iohannis a predat fizică la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu. Odată ce a trecut la cariera politică, postul său din învățământ a rămas liber timp de 27 de ani. Recent, în 2024, acesta a fost scos la concurs, iar anunțul a fost făcut prin Inspectoratul Școlar Județean din Sibiu.