Social

Ce s-a interzis cu desăvârșire în spitalele publice și private din Romania

Ce s-a interzis cu desăvârșire în spitalele publice și private din Romania! Începând de mâine, toate spitalele publice şi private din România vor suspenda, pentru 14 zile, internările pentru intervenţii chirurgicale şi alte tratamente şi investigaţii medicale spitaliceşti, care nu reprezintă urgenţă şi care pot fi reprogramate. Ce mai prevede ordinul comandantului acţiunii, avizat de ministrul de interne, Marcel Vela.

Pe lângă suspendarea internărilor în spitalele de stat şi private, se vor suspenda şi consultaţiile programate şi programabile în structurile ambulatorii ale acestor spitale. De asemenea, în termen de 48 de ore de la intrarea în vigoare a acestui ordin, se externează toţi pacienţii care nu reprezintă urgenţe şi care nu necesită obligatoriu acordarea îngrijirilor medicale în spital.

Conducerile spitalelor pot decide reorganizarea programului şi a permanenţei personalului, prin introducerea activităţii medicale în regim de ture şi gărzi, fără afectarea salarizării personalului, potrivit RRA.