Lifestyle

Ce se întâmplă azi la telegondola din Sinaia. Sute de persoane sunt blocate

Ce se întâmplă azi la telegondola din Sinaia. Sute de persoane sunt blocate

Ce se întâmplă azi la telegondola din Sinaia. Sute de persoane sunt blocate la coada care s-a format pentru a urca la Cota 2000 din Masivul Bucegi. Vremea buna de la munte a aglomerat stațiunile de pe Valea Prahovei. In ciuda restricțiilor în vigoare, turiștii par să nu țină cont de niciun fel de regulă.

Vacanța elevilor a aglomerat stațiunile unde se poate practica schiul

Dacă sunteți în stațiune și vreți să urcați ci telegondola sau accesați webcam-ul instalat chiar la urcarea în telegondolă puteți vedea cum turiștii se înghesuie pentru a reuși să urce cât mai repede. Rândul format se întinde pe zeci de metri. Oamenii vor să profite de faptul că mai multe pârtii de pe platou sunt deschise pentru practicarea sporturilor de iarnă. Aglomerația este data și de decizia de a trimite elevii în vacanță.

Mii de persoane petrec sfârșitul de săptămâna la Sinaia, localitate unde rata de infectare cu noul coronavirus este de peste 4 la o mia de locuitori și unde sunt în vigoare de mai mult timp restricții privind funcționarea restaurantelor și cafenelelor din spatiile închise.

Risc ridicat de avalanșe în Bucegi

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că există risc însemnat de avalanșe în Munții Bucegi. Din cauza temperaturilor mai ridicate, pe pantele înclinate se pot declanșa avalanșe de dimensiuni mici și izolat medii pe văile cu depozite mai însemnate, riscul fiind amplificat la supraîncărcări.