Diverse

Ce se întâmplă cu fostul premier al Israelului, Benjamin Netanyahu, după ce miercuri seara a ajuns la spital

Ce se întâmplă cu fostul premier al Israelului, Benjamin Netanyahu, după ce miercuri seara a ajuns la spital

Fostul premier al Israelului, Benjamin Netanyahu, a ajuns de urgență la spital. A început să se simtă rău la sinagogă, în timpul rugăciunilor de Yom Kippur. Care e starea sa astăzi.

Ce se întâmplă cu fostul premier al Israelului, Benjamin Netanyahu, după ce miercuri seara a ajuns la spital

Ajuns la spital cu ambulanța, fostul premier a fost supus imediat analizelor.

Potrivit Haaretz, Benjamin Netanyahu a acuzat dureri în piept în timp ce se afla la sinagoga sa și se ruga. Imediat acesta a fost dus cu mașina la Centrul Medical Shaare Zedek din Ierusalim pentru analize suplimentare.

Conform informațiilor oferite de purtătorul de cuvânt al Shaare Tzedek, testele complet și evaluările au ieșit bine. Fostul premier și-a revenit, dar a rămas peste noapte sub observația medicilor. Actualul prim-ministru al Israelului și rivalul său în alegerile legislative din noiembrie, Yair Lapid, i-a urat „restabilire rapidă şi completă”.

Fostul premier israelian Benjamin Netanyahu, care va împlini 73 de ani peste două săptămâni, a fost externat joi dimineaţă din spitalul din Ierusalim.

Echipa de comunicare a fostului premier israelian a anunțat că rezultatele examenelor medicale sunt absolut normale. „Netanyahu revine la activităţile sale complete, se pregăteşte de altminteri pentru plimbarea matinală”, a transmis serviciul său de comunicare, joi dimineața.

Alegeri importante peste doar câteva săptămâni

Pe data de 1 noiembrie 2022, isralienii sunt chemați la urne pentru alegeri legislative, a cincea oară în trei ani și jumătate și există posibilitatea ca Benjamin Netanyahu, cel mai longeviv premier din istoria Israelului, să revină într-un post de decizie.

Acesta a renunțat la această funcție în primăvara anului trecut în favoarea unei coaliţii eterogene conduse de Yair Lapid. Potrivit ultimelor sondaje, se estimează că partidul lui Netanyahu, Likud, va obţine puţin mai mult de o treime din cele 120 de mandate din Knesset.

„Vom ajunge la o înțelegere care îi va permite lui Netanyahu să conducă Comisia pentru afaceri externe și apărare a Knessetului”

Sursele susțin că membrii partidului Likud se gândesc să-l dea la o parte pe Netanyahu și să formeze un guvern de coaliție fără el. „Aceasta este cea mai bună soluție. Nimeni nu vrea a șasea alegere. Netanyahu nu vrea să fie văzut ca fiind motivul pentru o nouă rundă de alegeri. Likud și Yair Lapid ar rămâne premier până atunci, iar Netanyahu nu va pleca acasă.

Vom ajunge la o înțelegere care îi va permite lui Netanyahu să conducă Comisia pentru afaceri externe și apărare a Knessetului. Netanyahu va rămâne, de asemenea, liderul partidului Likud și va avea posibilitatea de a alege miniștrii ca și cum ar fi câștigat alegerile. El va putea să își continue procesul în curs. Nu este treaba noastră”, a declarat un înalt parlamentar din Likud.