Info Actual

Info Actual > Social > Ce se întâmplă cu nunțile românilor? Marcel Vela dezleagă misterul
Social

Ce se întâmplă cu nunțile românilor? Marcel Vela dezleagă misterul

Ce se întâmplă cu nunțile românilor? Marcel Vela dezleagă misterul. Într-un video postat pe pagina sa de Facebook, Ministrul Afacerilor Interne a vorbit despre nunțile care erau programate în acest an.

„Cu privire la nunți, ele se pot organiza și acum. Vă puteți căsători în pace și în liniște. Dar într-un număr restrâns de persoane, de 8 persoane, până în 15 mai.

În funcție de cum evoluează situația epidemiologică, după 15 mai vom lua o decizie în cadrul Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență vizavi de numărul de persoane care pot participa la evenimente personale, gen nuntă”, a spus Marcel Vela.

Vor fi permise nuntile in vara acestui an? Ce spune Igor Dodon

„Putem mări numărul de 8 persoane prezente la nuntă? Acest răspuns nu este la mine”

„Câți și cum va fi o analiză absolut științifică, făcută de către epidemiologi și infecționiști, analiză care va fi ulterior evaluată în Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Ca să ajungem într-o fază optimistă în care să putem mări de la 8 la un alt număr trebuie ca până în 15 mai să fim foarte conștiincioși, să respectăm prevederile ordonanțelor, să respectăm distanțarea socială, să aplicăm toate condițiile de igienă personală, să purtăm mască, mănuși dacă este cazul, să evităm locurile aglomerate.

Dacă toate acestea se respectă, cu siguranță în 14 mai putem avea o analiză optimistă. Așadar, acest răspuns nu este la mine, cheia este la fiecare dintre noi. Depinde de comportamentul nostru și de ceea ce mai răbdăm un pic, două săptămâni”, a spus ministrul de Interne.