Economic

Ce se intampla cu pensiile si salariile! BNR a facut anuntul

Ce se intampla cu pensiile si salariile. BNR (Banca Nationala a Romaniei) a facut precizari mult asteptate in randul romanilor. Iata anuntul transmis de oficiali!

Banca Națională Română (BNR) a anunțat, meiercuri, că este pregătită să asigure stabilitatea necesară și lichiditatea sistemului bancar.

BMR dă asigurări că monitorizează și analizează permanent evoluțiile interne și internaționale, precum și impactul pandemiei de COVID-19 asupra piețelor financiare și economiei naționale.

Ce se intampla cu pensiile si salariile: Există suficiente lichdități pentru toată lumea

„Finanțarea curentă a cheltuielilor publice (salarii, pensii, cheltuieli sociale, investiții, etc.) este prioritară. În cazul unei cereri crescute din partea populației, BNR va asigura băncilor fluxuri neîntrerupte de numerar pentru toate operațiunile, inclusiv cele de lichidități pentru bancomate”, au declarat oficialii BNR.

Conducerea BNR a anunțat și că este lichiditate suficientă pe piață în acest moment, aceasta fiind una dintre preocupările majore ale Băncii Naționale, alături de stabilitatea cursului valutar.

Există suficiente lichdități pentru toată lumea, anunță BNR

Mai mult oficialii spun că există bani și în ATM-uri, și nu recomandă nimănui să se panicheze sau să se ducă la ATM-uri să scoată bani. Există suficiente lichdități pentru toată lumea, anunță BNR, potrivit EVZ.