Lifestyle

Ce se întâmplă cu rochia de mireasă a Prințesei Diana? William și Harry și-au dat acordul

Ce se întâmplă cu rochia de mireasă a Prințesei Diana? William și Harry și-au dat acordul

La 24 de ani de la moartea Prințesei Diana, rochia sa de mireasă a fi expusă la Palatul Kensington. William și Harry și-au dat acordul. Anul acesta se împlinesc aproape 24 de ani de când Prințesa Inimilor nu mai este în viață, dar și 40 de ani de la nunta ei cu Prințul Charles. Prințesa de Wales ar fi împlinit 60 de ani pe data de 1 iulie.

Rochia de mireasă a Prințesei Diana va fi expusă în cadrul „Royal Style in the Making”, între 3 iunie 2021 şi 2 ianuarie 2022, la Palatul Kensington, la aproape 24 de ani de la dramatica trecere în neființă a Prințesei Inimilor, în urma unui accident de mașină, a anunţat site-ul organizaţiei Historic Royal Palaces.

Cei doi fii ai Prințesei Diana și ai Prințului Charles, Prinții William și Harry, și-au dat deja acordul pentru ca rochia de mireasă a mamei lor să fie expusă în expoziția instalată în Orangery, o extensie a Palatului Kensington.

Rochia de mireasă a Prințesei Diana, expusă a Palatul Kensington

Pe data de 31 august 1997, exact când își găsise fericirea, Prințesa Diana a murit într-un accident dramatic. O fericire la care a sperat încă din adolescență atunci când s-a îndrăgostit de Prințul Charles. Spectaculoasa rochie de mireasă pe care a purtat-o cu 40 de ani în urmă este una dintre cele mai dureroase amintiri ale poveștii ei de dragoste neîmpărtășite.

Acum, rochia va fi expusă la Palatul Kensington începând cu data de 3 iunie 2021 până pe data de 2 ianuarie 2022. Din nefericire, spectaculoasa rochie de mireasă este mărturia vie a faptului că poveștile cu prinți și prințese nu au întotdeauna happy end.

Detalii neștiute de la nunta Prințesei Diana

În această vară, s-ar fi împlinit 40 de ani de la supranumită nunta secolului dintre Prințesa Diana și Prințul Charles. Diana Spencer, în vârstă de doar 19 ani, i-a spus ‘da’ Prințului Charles, cu 12 ani mai în vârstă, în anul 1981, în cadrul unei ceremonii urmărite de 750 de milioane de oameni la televizor.

Însă, dincolo de ceea ce s-a văzut, sunt numeroase amănunte de culise inedite. Unul dintre detaliile neștiute este că printre invitații la nuntă s-a numărat inclusiv eterna amantă a Prințului Charles, astăzi soția sa, Camilla Parker, venită cu soțul ei, Andrew Parker Bowles. De altfel, se pare că Charles, îndrăgostit de Camilla pe toată perioada mariajului cu Diana, le-ar fi făcut o mărturisire îngrijorătoare unor prieteni chiar înainte de ceremonie: ”Este foarte drăgălașă, dar e un copil! Arată ca o elevă încă, nu arată ca o femeie măritată!”.

Diana a refuzat să pronunțe, în timpul jurămintelor de nuntă, tradiționalul cuvânt ‘supune’, din cadrul frazei ”să te iubesc, să te prețuiesc și să mă supun, până când moartea ne va despărți”, în ciuda vârstei sale fragede și a unei aparente naivități, potrivit Viva.

Sursă FOTO: Viva