Actual

Ce se intampla cu zborurile comerciale: ‘Fara indoiala zborurile israeliene trebuie reluate’

Ce se intampla cu zborurile comerciale: ‘Fara indoiala zborurile israeliene trebuie reluate’

Ce se intampla cu zborurile comerciale. În Israel se au în vedere pregătiri pentru reluarea zborurilor comerciale. Granițele sunt închise din luna martie pentru vizitatorii străini. Pierderile din industria turismului sunt foarte mari, din cauza epidemiei de coronavirus. Au fost afectați de asemenea comercianții din zonele turistice populare.

Administrația Aeroporturilor din Israel a publicat o licitație pentru exploatarea unui laborator de analize la Aeroportul Internațional Ben Gurion pentru pasagerii care sosesc și intră în țară.

‘Fără îndoială zborurile israeliene trebuie reluate’ – a spus ministrul transporturilor, Miri Regev, care a evocat o decizie a premierului Benjamin Netanyahu în vederea începerii pregătirilor. Miniștrii transportului, sănătății și externelor vor prezenta în această lună un plan pentru reluarea zborurilor comerciale. ‘Toți piloții companiei Arkia nu pot să zboare în acest moment şi nici El Al nu stă mai bine’ – a declarat un oficial al Autorității Aeroporturilor.

Piloții au nevoie de antrenamente complexe, după o perioadă îndelungată la sol, pentru a-şi recăpăta abilitățile. Încep pregătiri pentru a oferi aceleași standarde ca Uniunea Europeană în vederea reluării zborurilor comerciale, fără să fie precizată o dată anume.

Oficiali din turism spun că sunt pregătiți pentru vizitatori străini, dar directorul programului naţional pentru combaterea coronavirusului, profesorul Ronni Gamzu, le-a făcut un duș rece și nu crede că pe termen scurt e posibil. Până la 1 septembrie trebuie redus numărul persoanelor testate pozitiv la câteva sute și există riscul unei închideri totale în a doua parte a lunii august, informeaza Rador.

Din luna martie granițele sunt închise pentru vizitatorii străini. În ultimele luni la televiziunile din România a fost promovat insistent în mod irealist turismul în Ţara Sfântă.