Actual

Turismul este afectat de proteste. Grevele vă pot strica vacanța în Europa

inca-un-aeroport-bucuresti

Liniile aeriene din mai multe țări de pe Bătrânul continent vor fi afectate de greve luna aceasta. Și activitatea căilor ferate va avea de suferit în urma protestelor. Turismul în Europa este afectat de proteste lansate de angajații nemulțumiți.

Deși septembrie este luna marilor reduceri de prețuri la liniile aeriene, turismul în Europa este afectat de proteste. Principalul motiv al angajaților nemulțumiți îl reprezintă salariile care au rămas în urma creșterilor generate de inflație.

Astfel, în Franța, controlorii de trafic aerian a anunțat că vor intra în grevă pe 15 septembrie. Dacă solicitările lor nu vor fi satisfăcute va mai urma una și pe 13 octombrie. Sindicatul controlorilor de trafic reclamă faptul că Direcția Generală a Aviației Civile nu a majorat salariile în pas cu inflația.
Dacă nu se va ajunge la o soluție, greva va afecta planurile turiștilor care vin la Cupa Mondială de Rugby. Mai ales că, pe lângă anulările de zboruri, și angajații de la metroul din Paris amenință cu suspendarea activității. Este explicabil de ce autoritățile aeriene și cele din Paris duc negocieri intense.

Turismul în Europa este afectat de proteste

Nu doar Franța suferă de pe urma grevelor din transport. Și în Italia personalul de la sol de pe aeroporturi a anunțat că va intra în grevă. Protestul va dura 24 de ore și va începe de pe 8 septembrie. O altă grevă de 24 de ore este anunțată și pentru 29 septembrie.

Totodată, pe 16 septembrie, controlorii de trafic aerian din aeroporturile din întreaga Italie vor organiza o grevă de 8 ore, în intervalul 10 – 18.

Și în Marea Britanie, personalul de la sol de la Aeroportul Luton a anunțat declanșarea unor greve de 24 de ore pe 6 și 13 septembrie. Totodată, cel mai mare sindicat feroviar din Marea Britanie a anunțat noi greve care vor afecta transportul pe calea ferată în luna septembrie. Principalele solicitări ale sindicatelor feroviare din Regatul Unit sunt reprezentate de salarii, condițiile de lucru și securitatea locurilor de muncă, conform Digi24.

Bilete cu 20% mai ieftine din septembrie

Conform estimărilor unei agenții de turism din România, preţul mediu la biletele de avion va fi în septembrie de aproximativ 230 de euro. Este o scădere de peste 50 de euro față de august, când valoarea a fost de 289 de euro. Astfel, majoritatea zborurilor către destinațiile clasice de city-break sunt mai ieftine cu peste 20% decât în luna anterioară.

Cele mai mari scăderi de preţ s-au înregistrat pentru Bruxelles, bilete cu 37% mai ieftine în septembrie faţă de august, Dublin (minus 28%), Amsterdam (minus 19%). Totodată, cel mai ieftin oraş din topul destinaţiilor populare de city-break este Veneţia. Preţurile îm acest caz sunt de 165 de euro în septembrie, cu 16% mai puţin decât în august. Cea mai accesibilă ţară din punct de vedere al ieftinirilor este Danemarca, preţurile la zboruri fiind cu 40% mai mici. Urmează Belgia (preţuri cu 37% mai mici), Portugalia şi Grecia (- 29%), dar şi Olanda -23%)