Lifestyle

Ce se întâmplă dacă îți speli hainele des! Creatoare de modă celebră: Nu folosiţi maşina de spălat!

Ce se întâmplă dacă îți speli hainele des! Creatoare de modă celebră: Nu folosiţi maşina de spălat!

Ce se întâmplă dacă îți speli hainele des! In cadrul unui interviu acordat pentru Guardian, celebra Stella McCartney a marturisit ca isi spala rar obiectele vestimentare, nu le duce la curatat, insa tine cont de anumite trucuri pentru a le mentine curate.

Stella McCartney:„Regula cu privire la un costum personalizat este că nu-l curățiți niciodată. Lăsați murdăria să se usuce și să o ştergeţi uşor. În viaţă am o regulă: dacă nu trebuie absolut să cureți nimic, nu curățiți”.

Celebra creatoare de moda britanica a relatat pentru The Guardian ca nu isi spala prea des hainele, insa are grija sa fie intotdeauna foarte curata si tine mult la igiena, doar ca are metodele sale.

Nu folosiţi maşina de spălat

„Nu purtați machiaj, aruncați toate cremele de față și doar vă stropiți cu oțet; nu folosiţi maşina de spălat”. Venind cu o sugestie a lui Vivienne Westwood care a spus că „nu ar trebui niciodată să cumperi un tricou nou, ar trebui doar tipărit un slogan sau o fotografie și să o fixați cu un ac de siguranță pe tricoul existent”.

„Nu mi-aș schimba sutienul în fiecare zi și nu aș arunca o haină la mașina de spălat doar pentru că a fost purtată”, mai spune creatoarea de moda.

Curățarea chimică, mai dăunătoare mediului decât spălarea în sine

Stella McCartney: „Nu este ca și cum aș milita pentru o viață ușoară. Dar curățarea chimică este mai dăunătoare mediului decât spălarea în sine și chiar dacă tocmai ați spăla lucrurile mai rar, ar fi un început”.

Iată sfaturile mele cele mai bune: Să fii foarte curat. Nu fiţi repetitivi în ceea ce priveşte alegerea hainelor zi de zi. Nu cumpărați lucruri albe în primul rând. Fibrele ieftine atrag mirosuri, astfel e bine să rămânem la țesături naturale și scumpe, cum ar fi bumbacul, care, din păcate, este de asemenea catastrofal pentru mediul înconjurător, a spus Stela McCartney.