Lifestyle

Ce se întâmplă dacă mănânci fistic zilnic? Beneficii incredibile pentru bărbați

Ce se întâmplă dacă mănânci fistic zilnic? Beneficii incredibile pentru bărbați

Nu există nicio îndoială cât de bune sunt nucile pentru sănătatea noastră și pentru alimentația noastră. Acest grup mare include multe soiuri diferite și fiecare dintre ele are proprietățile sale și, prin urmare, beneficiile sale.

În cazul fisticului, dincolo de beneficiile nutrienților săi, conține anumite particularități care îl fac un fruct curios și râvnit.

Pentru a afla dacă fisticul poate ajuta bărbații cu disfuncția erectilă cronică, cercetătorii au adăugat 100 g de fistic în dieta zilnică a 17 pacienți cu această disfuncție.

După 3 săptămâni, bărbații au avut îmbunătățiri semnificative în diferite aspecte ale funcției erectile, inclusiv satisfacția cu actul sexual, funcția orgasmică, dorința sexuală și satisfacția generală. În plus, viteza maximă sistolică penis a crescut cu 22%.

„Fisticul are un conținut relativ ridicat de aminoacid arginină, care pare să mențină arterele flexibile și să îmbunătățească fluxul sanguin prin creșterea nivelului de oxid nitric, o componentă care relaxează vasele de sânge”, a spus Mustafa Aldemir, autorul principal al lucrării.

Deși sunt necesare mai multe cercetări pentru a confirma rezultatele, studiile emergente sugerează că consumul de fistic poate îmbunătăți circulația către țesuturile penisului și, prin urmare, poate îmbunătăți performanța sexuală la bărbații cu disfuncție erectilă.

La fel, acest fruct uscat, cunoscut drept cel al fericirii sau cel al iubirii în multe culturi, este o sursă importantă de seleniu (mineral antioxidant care protejează inima și neutralizează radicalii liberi), care contribuie la spermatogeneza normală.

De asemenea, zincul, care poate ajuta la îmbunătățirea fertilității și la menținerea nivelului de testosteron din sânge în parametri normali.

Câte fistic ar trebui consumat pe zi pentru a beneficia de toate aceste beneficii? Aproximativ 20 de nuci de fistic, care ne-ar furniza aceeași cantitate de potasiu ca o banană, de exemplu.

Un alt studiu concluzionează că dacă s-au adăugat 60 de grame de nuci, parametrii funcției orgasmice și ai dorinței sexuale s-au îmbunătățit la participanți la 14 săptămâni. Acele 60 de grame de nuci sunt echivalentul a două pumni pe zi.