Info Actual > Diverse > Ce se întâmplă în corpul tău dacă iei paracetamol pentru mahmureală. Consecințele pot fi devastatoare!
Diverse

Ce se întâmplă în corpul tău dacă iei paracetamol pentru mahmureală. Consecințele pot fi devastatoare!

Ce se întâmplă în corpul tău dacă iei paracetamol pentru mahmureală. Consecințele pot fi devastatoare!

Dr. Karan Rangarjan, medic chirurg și lector la Universitatea Sunderland, își împărtășește în mod regulat cunoștințele pe TikTok. Printre altele avertismentul său recent are legătură cu administrarea paracetamolului atunci când ești mahmur.

Un medic NHS a împărtășit motivele periculoase pentru care nu ar trebui să luați paracetamol pentru a trata mahmureala.

Dr. Karan Rangarjan, medic chirurg și lector la Universitatea Sunderland, își împărtășește periodic cunoștințele pe  TikTok pentru a educa oamenii despre medicină, a expune mituri și a împărtăși secretele vieții medicilor din spitale.

Într-un videoclip recent, el a dezvăluit de ce nu trebuie să amestecați niciodată paracetamol și alcool – deoarece ar putea avea consecințe cumplite.

În clip, care a fost vizionat de aproape un milion de ori, Dr. Rangarjan explică de ce este atât de periculos să luați paracetamol în timp ce beți alcool.

Paracetamolul este un calmant obișnuit utilizat pentru a trata o serie de simptome, inclusiv dureri de cap, migrene, febră, dureri și dureri ale corpului.

Ce se întâmplă în corpul tău dacă iei paracetamol pentru mahmureală. Cu toate acestea, amestecarea celor două substanțe ar putea provoca leziuni grave celulelor hepatice.

Medicul explică faptul că atât paracetamolul, cât și alcoolul produc „produse toxice” atunci când sunt descompuse în organism.

Atunci când sunt luate împreună, este posibil ca organismul să nu poată produce suficient dintr-o anumită substanță chimică numită glutation pentru a neutraliza compușii toxici suficient de rapid – ceea ce ar putea afecta ficatul.

„Când luați paracetamol, acesta este descompus de organism în diferite substanțe chimice”, spune medicul.

„Una dintre aceste substanțe chimice este un compus toxic care poate deteriora celulele hepatice.

„Pentru a preveni aceste daune ficatul produce glutation pentru a neutraliza acest compus toxic.

„Glutationul neutralizează, de asemenea, acetaldehida, produsele toxice ale alcoolului.

„Dacă amestecați paracetamol și alcool, nu este suficient glutation pentru a neutraliza produsele toxice de degradare alcool și paracetamol.”

Dr. Karan recomandă să luați ibuprofen în loc de paracetamol pentru a trata durerile de cap de mahmureală.

De când a fost postat, videoclipul a acumulat mai mult de 92.900 de aprecieri și comentarii ale utilizatorilor spunând că nu știau de probleme – și mulți au luat-o pe ambele de multe ori.