Lifestyle

Ce se întâmplă în corpul tău dacă menții o pauză de 5 ore între mese! Intestinul acționează ca un maniac al curățeniei

Ce se întâmplă în corpul tău dacă menții o pauză de 5 ore între mese! Intestinul acționează ca un maniac al curățeniei

Ce se întâmplă în corpul tău dacă menții o pauză de 5 ore între mese! Mihaela Bilic, nutriționist, spune că un adult are nevoie de 3 mese principale pe zi.

Este important să luam câte o pauză de cinci ore între mese, răgaz necesar pentru un proces de curățenie în tubul digestiv, mai spune medicul.

„Maturitate alimentară= pauză de 5 ore între mese

Când ești copil și adolescent ai nevoie de 1-2 gustări între mesele principale, tocmai pentru că organismul este în creștere și trebuie susținut cu aport de mâncare din exterior- ca să nu consume din rezervele proprii. Când ești adult nu mai ai de crescut (decât pe orizontală) și atunci sunt suficiente 3 mese principale.

Ce se întâmplă în corpul tău dacă menții o pauză de 5 ore între mese! Un alt motiv pentru care este bine să eliminăm orice gustare și ronțăieli dintre mese, este să dăm o pauză organismului de la procesele de digestie. Avem nevoie de un interval de 5 ore între mese, răgaz necesar pentru un proces de curățenie în tubul digestiv. Fenomenul se numește “complex motor migrant”(CMM) și trebuie văzut ca o undă puternică de contracție ce “mătură” toate resturile de mâncare din stomac și din intestinul subțire.

La 2 ore după masă el declanșează un program de auto-curățare

Gândiți-vă la intestinul nostru ca la un maniac al curățeniei: la 2 ore după masă el declanșează un program de auto-curățare, ce are rolul de a elimina reziduurile alimentare, eventualele bacterii și mirosurile. Dacă noi ne apucăm să ronțăim, acest program se întrerupe și ciclurile de auto-curățare devin din ce în ce mai rare.

Dacă țineți la corpul vostru, acordați-i o pauză de 5 ore între mese ca să aibă timp pentru “curățenia generală”. CMM este un proces fiziologic ce are loc de câteva ori pe zi și face parte din sistemul Detox complex cu care este dotat organismul…cu condiția să-l lăsăm să-și facă treaba.

P. S. Când ne “ghiorăie mațele” nu înseamnă că ne e foame, de fapt noi auzim procesul de auto-curățare ce are loc în intestin”, a scris Mihaela Bilic pe Instagram.