Lifestyle

Ce se întâmplă în vămile Nădlac și Borș

Ce se întâmplă în vămile Nădlac și Borș explică, Ionuț Matei, subinspector de poliție de la Poliția de Frontieră, într-o intervenție telefonică la RRA. În ultima perioadă s-a constatat apariția aglomerației în vămile din vestul țării, la punctele de trecere a frontierei Nădlac și Borș. Sunt cozi de kilometri cu sute de autoturisme și camioane.

Ionuţ Matei: ”În primul rând, este bine de ştiut că începând de ieri, de la ora 8:00, traficul de mașini pentru persoane a fost redirecționat de la punctul de trecere a frontierei Nădlac 2 către punctul de trecere a frontierei Nădlac 1, pentru a fluidiza traficul automarfarelor care intră și ies din țară. Astfel, prin punctul de trecere a frontierei Nădlac trec, intră în România şi ies doar automarfare, iar traficul de persoane, cum am spus mai devreme, a fost redirecționat către punctul de trecere a frontierei Nădlac 1, unde în momentul de față timpi de așteptare pe sensul de intrare în țară sunt de aproximativ 240 de minute. Poliția de Frontieră în momentul de față a luat măsuri pentru fluidizarea traficului, astfel, pot să vă precizez că sunt deschise şase artere pe sensul de intrare în ţară şi lucrează pe cele șase artere 12 polițiști de frontieră români.”

Timpii de așteptare la această oră sunt similari cu restul săptămânii, de fapt, similar cu perioada 18 până în prezent. Timpul de așteptare este de 240 de minute, așa cum s-a menționat anterior, autoritățile au tot spus în ultima perioadă despre faptul că se apropie Sărbătorile Pascale, iar numărul de români care se întorc în țară, români stabiliți în străinătate este tot mai mare. Sunt inclusiv persoane care au lucrat cu ziua sau persoane, români sezonieri în Spania sau în Italia, care se întorc în această perioadă.

Guvernului României a făcut un apel la acești români să aibă răbdare, pentru că există și coloane speciale, trasee speciale pentru tot ce înseamnă transportul de marfă și transport eventual de medicamente pentru aprovizionarea supermarketurilor și a farmaciilor.