Economic

Ce se va intampla cu Hexi Pharma. Intentia Guvernului este clara!

Ce se va intampla cu Hexi Pharma. Guvernul are intententii serioase in legatura compania și capacitățile sale de producție pentru a fabrica substanțe biocide.

Deși fabrica a fost închisă după scandalul de acum șase ani, linia de producție este funcțională, spun reprezentanții Ministerului Sănătăţii. În fabrica Hexi Pharma pot fi produse biocide pe bază de clor și alcool, care s-au dovedit eficiente pentru distrugerea coronavirusului, a declarat pentru reporterul Radio România Actualităţi Bogdan Isopescu secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru.

Există și companii private care au decis să își adapteze linia de producție pentru substanțe dezinfectante

El a mai spus că Guvernul folosește această oportunitate nu doar pentru producția de substanțe dezinfectante, ci pentru a crea locuri de muncă. Pe lângă inițiativele guvernamentale, există și companii private care au decis să își adapteze linia de producție pentru substanțe dezinfectante și echipamente de protecție, iar Ministerul Sănătății vrea să sprijine această demersuri, a mai spus secretarul de stat Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru: Avem o serie de cereri din partea unor investitori care vor să îşi reprofileze activitatea pe producţia de biocide sau materiale sanitare sau dispozitive medicale. În măsura în care aceste cereri corespund cerinţelor atât tehnologice, pe linie de producţie, cât şi ca şi compoziţie a biocidelor, AMDM-ul de la nivelul ministerului are toată bunăvoinţa şi în aceste momente de solidaritate chiar cred că este indicat.

Ce se va intampla cu Hexi Pharma: Firma Farmec se reorientează şi va produce biocide

 După cum am văzut, firma Farmec se reorientează şi va produce biocide. La nivelul Guvernului se discută rechiziţionarea Hexi Pharma, care va produce tot biocide. Am văzut numeroase firme de confecţii care îşi modifică producţia, transformând-o în produse de echipamente.