Info Actual

Info Actual > Social > Ce sporturi au voie să practice românii, din 15 mai?
Social

Ce sporturi au voie să practice românii, din 15 mai?

Ce sporturi au voie să practice românii, din 15 mai? Peste doar trei zile, România trece va trece de la starea de urgență la starea de alertă.

Klaus Iohannis, a anunțat marți, că din 15 mai, românii vor putea practica doar sporturi individuale, în aer liber.

„Se poate ieși din localitate pentru sporturi individule, de exemplu, mersul cu bicicleta. Totuși, când ieșim din localitate, este nevoie de declarație. Deci, sporturile individuale vor fi permise – atenţie, individuale!

Rămâne restricţia că sunt interzise întâlnirile cu mai mult de trei persoane. Asta se aplică, evident, şi atunci când mergem să facem mişcare în aer liber”, a precizat Klaus Iohannis.

De asemenea, sportul va fi practicat și în baze sportive deschise. Cu toate acestea, competițiile sportive rămân închise în perioada următoare. Astfel, sportivii profesioniști se vor putea întoarce în cantonamente.

„Profesioniștii își pot relua cantonamentele în condiții speciale de igienă și verificări medicale. Însă competițiile sportive, în această primă etapă, nu vor începe”, a mai spus președintele Klaus Iohannis.

Potrivit Ministerului de Interne, românii care vor să facă sport pot opta și pentru ciclism, drumeție, canotaj, alpinism, vânătoare, pescuit și altele, dar cu participarea a cel mult 3 persoane, în condiții de siguranță.