Actual International

Ce spun specialiștii despre picioarele lui Putin care s-au mișcat necontrolat și la o recentă întâlnire oficială televizată

Ce spun specialiștii despre picioarele lui Putin care s-au mișcat necontrolat și la o recentă întâlnire oficială televizată
Pro TV

Nu este pentru prima dată când președintele Vladimir Putin își mișcă necontrolat membrele inferioare, în timpul unei întâlniri televizate și îndelung mediatizate. Și de această dată, opinia specialiștilor a venit la momentul oportun pentru a ne oferi ezxplicații plauzibile.

Ce spun specialiștii despre picioarele lui Putin care s-au mișcat necontrolat și la o recentă întâlnire oficială televizată

Despre președintele rus, Vladimir Putin, care cu puțin trimp în urmă a împlinit 70 de ani, se spune că este în prezent „grav bolnav.” O imagine de la întâlnirea oficială de luni cu președintele Kazahstanului Kassym-Jomart Tokayev, în vârstă de 69 de ani, vine să întărească spusele anterioare ale celor care stau cu ochii pe liderul rus.

Putin este văzut chiar și în filmare adată cum își mișcă picioarele, ca semn de nervozitate sau afecțiune. În același timp poate fi vorba și despre cele două aspecte cumulate. Dar ce spun specialiștii, citați de publicația The Sun.

The Sun susține că are documente care confirmă că acesta suferă de Parkinson precoce și că are cancer pancreatic.

În timpul discuțiilor, care păreau a fi tensionate, picioarele lui Putin s-au mișcat necontrolat și au avut spasme, acesta fiind un simptom evident al bolii Parkinson, scrie ziarul britanic.

Imaginile video dezvăluie cum picioarele lui Putin par să se miște necontrolat, iar la un moment dat președintele rus bate podeaua cu piciorul stâng, în timp ce vorbea despre „semnificația specială” a întâlnirii.

Și de această dată, Putin a fost văzut ținându-și brațul drept cu mâna stângă pe tot parcursul discuțiilor, la câteva luni după ce a fost fotografiat șchiopătând în timp ce mergea pe covorul roșu, cu brațul drept atârnând moale pe lângă el, potrivit media.

În timpul întâlnirii incomode de luni, 28 noiembrie 2022, Putin și Tokayev au schimbat documente cu o scurtă strângere de mână și contact vizual, acesta fiind scurt, doar pentru o fracțiune de secundă.

Putin a fost respins în repetate rânduri de Tokayev, în timp ce liderul Kazahstanului și-a exprimat clar dezaprobarea față de invazia rusă în Ucraina.

Imaginile vin să întărească ceea ce au transmis anumite documente secrete consultate de The Sun Online, care au confirmat că Putin are boala Parkinson în stadiu incipient și cancer pancreatic, după luni întregi de zvonuri fără acoperire de specialitate.

Dar ce este boala Parkinson

Ca definiție, boala Parkinson este o tulburare neurologică degenerativă pe termen lung care afectează în principal mișcarea.

Boala Parkinson este o boală degenerativă ce survine în urma distrugerii lente și progresive a neuronilor. Întrucât zona afectată joacă un rol important în controlul mișcărilor, pacienții prezintă gesturi rigide, sacadate și incontrolabile, tremor și instabilitate posturală. Este descrisă pentru prima dată în anul 1817 de medicul englez James Parkinson, de unde și numele afecțiunii.

În general, primele simptome ale bolii Parkinson apar, cel mai frecvent, după vârsta de 60 de ani. Boala Parkinson afectează 1% din persoanele cu vârsta peste 65 ani. Pe măsura agravării acestora, diagnosticul devine evident. Cele trei semne principale ale bolii Parkinson sunt: tremorul de repaus, rigiditatea și bradikinezia.

Boala este progresivă și se poate observa în mai multe stadii.

Stadiul 1: simptomele (ex. bradikinezie, tremor, rigiditate) sunt prezente doar de o parte a corpului (unilaterale).

Stadiul 2: simptome (bradikinezie, tremor, rigiditate) prezente bilateral, fără pierdere de echilibru (în asociere cu posibile probleme de vorbire, de scris sau tulburări de mers).

Stadiul 3: simptome prezente bilateral, agravate, în asociere cu dificultăți de menținere a echilibrului la statul în picioare sau la mers. Pacienții își mențin independența funcțională (păstrarea independenței fizice) și nu au nevoie de ajutor pentru activitățile cotidiene.

Stadiul 4: afectare severă, dar mersul (pe distanțe limitate) și statul în picioare sunt posibile fără ajutor. Pacienții necesită asistență (ajutor) pentru desfășurarea activităților cotidiene.

Stadiul 5: Pacienții au nevoie de scaun cu rotile, nu pot să coboare din pat și să se deplaseze fără ajutor (este necesar sprijin permanent).

Nu există un tratament curativ pentru boala Parkinson, simptomele sale pot fi atenuate cu ajutorul medicamentelor, dar și prin modificarea stilului de viață, se arată într-un site informativ.

Medicamentele oferă un bun control simptomatic timp de 4 – 6 ani. După acest interval, invaliditatea progresează în ciuda tratamentelor, iar numeroși pacienți dezvoltă complicații motorii pe termen lung. Alte cauze ale invalidității în stadiile tardive ale bolii Parkinson sunt instabilitatea posturală (tulburările de echilibru) și demența.