Info Actual > Ezoteric > Ce trebuie să faci ca să scapi de DEOCHI. Simptomele dispar imediat după ce rostești aceste cuvinte!
Ezoteric

Ce trebuie să faci ca să scapi de DEOCHI. Simptomele dispar imediat după ce rostești aceste cuvinte!

Ce trebuie să faci ca să scapi de DEOCHI. Simptomele dispar imediat după ce rostești aceste cuvinte!

Ce trebuie să faci ca să scapi de DEOCHI. Simptomele dispar imediat după ce rostești aceste cuvinte! În primul rând trebuie să știi că șase din zece români cred în deochi, potrivit cercetării sociologice „Religie şi comportament religios“, realizată de Fundaţia Soros România.

Aceasta este, de altfel, una dintre cele mai rezistente credinţe peste timp. Ea există în foarte multe culturi şi are origini precreştine. În Vechiul Testament se găsesc mai multe referiri la deochi.

Ce este deochiul?

Superstiţioşii atribuie anumitor oameni puterea de a-i îmbolnăvi pe cei asupra cărora îşi fixează privirea cu invidie ori cu admiraţie. În privirea lor există, spune credinţa populară, o forţă magică suficient de puternică încât să genereze disconfort fizic şi psihic: migrene, stări de moleşeală, greaţă, dificultatea de a-ţi aduna gândurile şi de a fi coerent.

Sunt mulţi cei care pun durerile de cap pe seama deochiului, dar nu orice migrenă este dată de privirile răutăcioase. Cea din deochi are cauze inexplicabile, apare brusc, nu cedează la medicamente şi este de multe ori însoţită de o stare de nelinişte.

Ştiinţa nu neagă întru totul existenţa deochiului

Psihiatrul american Colin A. Ross spunea, în urmă cu câţiva ani, că ochii emit energie electromagnetică, iar oamenii o pot percepe atunci când se privesc fix. El chiar a reuşit să capteze şi să măsoare această energie într-un experiment, cu ajutorul unor instrumente speciale, dar care nu au fost brevetate deocamdată. Potrivit studiului său, ochii emit unde electromagnetice cu o frecvenţă care variază între 1 şi 40 de Hertzi. Deochiul nu este nicidecum o superstiţie, ci ştiinţă pură, spune psihiatrul american.

Remediul la care apelează majoritatea românilor

Ce trebuie să faci ca să scapi de DEOCHI. Şi mai curios este că simptomele dispar imediat ce se rosteşte o rugăciune sau un descântec împotriva deochiului. „Tatăl Nostru“ şoptit de trei ori şi însoţit de un masaj pe frunte este remediul la care apelează majoritatea românilor când simt că au atras deochiul.

Superstiţii vechi spun că nu oricine poate să deoache, oricât de invidios ar fi şi oricât de rea i-ar fi inima. Se crede că persoanele care deoache sunt înzestrate cu un har  şi anume au abilitatea înnăscută de a transmite vibraţii negative sau curenţi bioenergetici, concentrându-şi privirea asupra celorlalţi.

Ce spune credința populară

Dacă vrei să te păzeşti de deochi, să nu priveşti niciodată insistent o persoană, indiferent ce culoare ar avea ochii, spune credinţa populară.

Bebeluşii sunt cel mai uşor de „vătămat“ cu privirea şi tocmai de aceea, multe dintre metodele de protecţie împotriva deochiului îi vizează pe ei. Chiar şi în zilele noastre, în unele maternităţi, bebeluşilor li se leagă o aţă roşie la mână, ştiut fiind că această culoare ţine toate rele.