Info Actual > Diverse > Ce trebuie să faci dimineața. Prof. Ciurea: Este „combustibilul” de care avem nevoie pentru a funcționa optim
Diverse

Ce trebuie să faci dimineața. Prof. Ciurea: Este „combustibilul” de care avem nevoie pentru a funcționa optim

Ce trebuie să faci dimineața. Prof. Ciurea: Este „combustibilul” de care avem nevoie pentru a funcționa optim

Ce trebuie să faci dimineața. Prof. Univ. Dr. Vlad Ciurea, a dezvăluit care sunt cele trei elemente esențiale pentru buna funcționare a creierul. Nu costă nimic, însă reprezintă combustibilul de care avem nevoie pentru a funcționa optim.

”Trei elemente sunt esențiale pentru buna funcționare a creierului. Și ele nu costă nimic. Am să o spun mereu și mereu: apă, oxigen, odihnă.

Ce trebuie să faci dimineața. Apa ajută sistemul vascular, curăță „deșeurile”, îmbunătățește starea celulelor, reglează temperatura și de aici efectele pozitive: îmbunătățește memoria, atenția, revigorează întregul organism. Dimineața, când ne trezim, recomand să bem două pahare cu apă. Este „combustibilul” de care avem nevoie pentru a funcționa optim.

NIMIC nu odihnește creierul mai bine

Oxigenul. Creierul are nevoie de o cantitate mare de energie, iar aceasta este generată de procese consumatoare de oxigen. Recomand ca dimineața să ținem ferestrele deschise. Pentru că nivelul de poluare din orașe este mai scăzut la primele ore. Recomand de asemenea plimbări în parc. Respectând, desigur, regulile acestor timpuri. Avem și parcuri, și păduri, nu e nevoie să mergem foarte departe sau să tot lăudăm alte țări. România este superbă!

Odihna este crucială. NIMIC nu odihnește creierul mai bine decât somnul. Recomand ca oră de culcare ora 22.00, cel târziu. Fără televizor, telefon, tablete etc. Toate acestea ne sunt la îndemână. Depinde de noi să ne protejăm, să avem grijă de sănătatea noastră. Pentru că altfel vom depinde de alții!Sănătate!”, a spus Prof. Univ. Dr. Alexandru Vlad Ciurea.

Creierul nu doarme niciodată

Neurochirurgul Vlad Ciurea a dezvăluit cum putem să îl odihnim și să îl stimulăm. Iată care sunt precizările importante ale doctorului!

„Creierul nu doarme niciodată, dar sunt câteva metode pentru a-l odihni şi pentru a-l stimula.

Mai puţin televizor, pentru a nu face din creier o victimă a ştirilor, și să dormim fără telefonul mobil în apropiere. Dimineaţa ar fi bine să privim cerul sau peisajul, pentru a ne stimula centrii vizuali, să ascultăm o melodie care ne place pentru a ne stimula centrii auditivi şi să bem un pahar cu apă.

VINUL ROȘU CURĂȚĂ VASELE DE SÂNGE

Ca neurochirurg, văd în cabinet sau în sala de operaţie chipul suferinţei. Intervenţiile neurochirurgicale sperie mai mult decât o apendicită, şi pe bună dreptate.

Familiile pacienţilor sunt îngrijorate în faţa unei operaţii pe creier. Echipele care mi se alătură sunt şi ele marcate de efort şi de concentrare. Creierul nu este un organ pe care să îl ţii în mână. Poate nu ştiaţi, dar şi creierul are nevoie de odihnă şi de respect”, ne spune Prof. Dr. MSc. Alexandru Vlad Ciurea.