Lifestyle

Ce trebuie să știi despre SPIRULINĂ. Alga-minune are beneficii notabile!

Ce trebuie să știi despre SPIRULINĂ. Alga-minune are beneficii notabile!

Ce trebuie să știi despre SPIRULINĂ. Această „algă miraculoasă” este un concentrat proteic de înaltă calitate și alte componente cu proprietăți stimulante, de curățare și regenerante.

Această microalgă este de fapt un grup de microorganisme bacteriene unicelulare din genul Arthrospira.

Bogat fiind în clorofilă, este un detoxifiant de sânge excelent, iar valoarea sa nutritivă ridicată l-a făcut un superaliment recunoscut de Națiunile Unite pentru combaterea anemiei și a malnutriției. NASA chiar îl oferă ca supliment astronauților săi.

Spirulina conține clorofilă, proteine ​​cu valoare biologică ridicată, vitamine, principalele minerale, acizi grași esențiali, acizi nucleici (ADN și RDN), polizaharide și un spectru nesfârșit de antioxidanți. Deși conține vitamina B12, consumul său nu crește nivelul acestei vitamine în sânge, deoarece nu are formatul bioactiv de care organismul are nevoie pentru a o absorbi.

Proteinele sale sunt foarte ușor absorbite și reprezintă între 65 și 71% din compoziția sa nutrițională. De asemenea, deoarece are toți aminoacizii esențiali, vorbim despre o proteină completă.

Ce trebuie să știi despre SPIRULINĂ. Alga-minune are beneficii notabile!

În stările de anemie, crește hemoglobina, îmbunătățește calitatea sângelui și crește producția de celule roșii din sânge, datorită conținutului ridicat de fier, a concentrației sale ridicate de clorofilă și a conținutului său de ficocianină, un pigment albastru care ajută la inducerea producției de celule stem în măduva osoasă.

Întărește imunitatea, crește producția de anticorpi și citokine, inclusiv interferoni și interleukine, dezvoltă o protecție mai mare împotriva virușilor și microbilor.

Datorită conținutului său ridicat de provitamină A și zeaxantină, ambele responsabile de funcția oculară, proprietățile benefice sunt atribuite îmbunătățirii vederii.

Datorită conținutului său ridicat de proteine, vitamine B și minerale, cum ar fi zincul, celulele părului sunt hrănite și stabilizate, ceea ce îi conferă un aspect mai puternic și mai luminos. Acizii grași esențiali contribuie la îmbunătățirea circulației. Același lucru este valabil și pentru unghii și piele.

Elimină metalele grele, în special arsenicul, care este din ce în ce mai prezent în apele noastre.

Compoziția sa bogată în proteine ​​și antioxidanți ușor de absorbit este utilă sportivilor pentru a-și reveni după efort fizic intens. În plus, conținutul său ridicat de calciu și magneziu ajută la atenuarea posibilelor crampe.