Info Actual > Ezoteric > Cea mai puternică rugăciune pe care trebuie să o rostești astăzi. Primești ajutor imediat!
Ezoteric

Cea mai puternică rugăciune pe care trebuie să o rostești astăzi. Primești ajutor imediat!

Cea mai puternică rugăciune pe care trebuie să o rostești astăzi. Primești ajutor imediat!

Cea mai puternică rugăciune pe care trebuie să o rostești astăzi. Primești ajutor imediat! Peste 52.000 de pelerini au venit la Catedrala Mitropolitană de la Iași pentru a se închina la moaștele Sfintei cuvioase Parascheva al cărei hram este sărbătorit astăzi.

Cuvioasa Parascheva, o călugăriță care și-a încheiat viața la 27 de ani, în secolul al XI-lea, a devenit ocrotitoarea Moldovei în 1641, când moaștele sale au fost aduse la Iași de domnul Vasile Lupu.

Din adolescență, Parascheva s-a simțit atrasă spre viața călugărească și a părăsi localitatea natală Epivat, de lângă Constantinopol, și a intrat într-o mănăstire din Ţara Sfântă.

A revenit în locul natal și a mai trăit doi ani fără să spună oamenilor cine este. A murit la 27 de ani şi a fost înmormântată ca o străină. Abia după două secole, când sătenii din Epivat au vrut să îngroape un marinar aruncat de mare pe uscat, s-a descoperit trupul Paraschevei nedescompus.

Moaștele au fost purtate la Târnovo, în Bulgaria, la Belgrad, în Serbia și la Constantinopol. De acolo au ajuns la Iași în secolul al XVII-lea. Ele au fost dăruite de patriarhul ecumenic domnului moldovean Vasile Lupu care plătise Înaltei Porți datoriile Patriarhiei. De atunci, Sfânta Parascheva este ocrotitoarea Moldovei și atrage la Iaşi mulțimi de pelerini.

Rugăciune către Sfânta Cuvioasa Parascheva

Se spune că, dacă te rogi cu tărie, moaştele Sfintei fac minuni. Iată o rugăciune pe care trebuie să o rosteşti dacă ai necazuri, vei primi ajutor rapid.

“Purtătoare de chinuri, Sfântă Parascheva, roagă-te Părintelui Ceresc ca pe mine, cel împovărat cu toate păcatele și neînfrânat, să mă ridice spre cuvântarea măririi Sale și să mă îndrepteze ca întotdeauna să am sus inima, să gândesc la cele cerești, iar nu la cele pământești.

Roagă-te la Hristos, Fiul lui Dumnezeu, că a auzit ruga ta cea cucernică, pentru ca și pe mine leneșul, cel ce mă trândăvesc spre rugăciune și spre împlinirea poruncilor lui Dumnezeu, să mă îndrepteze și să-mi dea cuget, ca să doresc a mă ruga Lui neîncetat.

Cheamă și pe Duhul Sfânt – izvorul Care te-a întărit pe tine, fecioară curată, la lupta cea bună -, ca să-mi zidească mie inima curată și duh drept să înnoiască întru cele dinlăuntru ale mele și mai vârtos să mă cheme și să-mi dea osârdie ca să mă nevoiesc în viață curată și să mă întărească în lucrarea faptelor bune.

Cred că toate acestea mi le poți mijloci mie, o, Sfântă Parascheva!, la tronul Sfintei Treimi și de vei vrea, tu ai puterea de a-mi ajuta mie, ca una ce ai preamărit pe Dumnezeu cu faptele tale. Amin!”