Lifestyle

Cea mai tristă măsură! Japonia distruge trandafirii și lalelele din cauza coronavirusului

Cea mai tristă măsură! Japonia distruge trandafirii și lalelele din cauza coronavirusului. Parcul din Saitama, din apropierea capitalei Tokyo, întreprinde acțiuni cu adevărat drastice. Scopul este acela de a îndepărta atracția principală din această perioadă a anunlui, trandafirii.

Autoritățile locale din Japonia sacrifică zeci de mii de trandafiri. Măsura este luată pentru a descuraja vizitatorii, în timp ce țara încearcă să limiteze răspânidrea infecțiilor cu coronavirus, conform The Guardian.

„Să nu uitați nicicând să iubiți trandafirii”

„Să nu uitați nicicând să iubiți trandafirii”, după cum cânta Florin Bogardo, pare că nu are legătură cu realitatea de azi. Lalelele și trandafirii sunt principalele atracții în această perioadă a anului. Este momentul în care japonezii se bucură de ieșirea în parcurile înflorite. Autoritățile sunt îngrijorate că festivalurile de flori ar putea deveni sursa unor noi infecții cu coronavirus.

De aceea, muncitorii au început să taie mugurii de la aproximativ 3.000 de tufisuri în parcul Yono din Saitama, la nord de Tokyo, în încercarea de a ține departe vizitatorii.

Japan cuts down 100,000 tulips to discourage people from gathering ...

Au anulat festivalul anual de trandafiri

Administrația locală a anulat deja festivalul anual de trandafiri, dar parcul este încă deschis publicului.

„Este foarte dureros, dar am decis să luăm măsuri după ce am analizat situația din alte orașe”, a declarat un oficial local pentru ziarul Mainichi. Acesta a adăugat că va fi nevoie de aproximativ o săptămână pentru a tăia toți mugurii, condorm Digi24.

În Sakura, un oraș situat la 50 km est de Tokyo, oficialii au distrus deja peste 100.000 de tulpini de lalele.  Deasemenea, au anulat festivalul anual. Măsura a fost luată după ce oamenii nu au ținut cont de sfaturile autorităților și au venit să vadă florile.

„Nu am avut de ales decât să luăm decizia de a tăia florile”, a declarat pentru Reuters Sakiho Kusano, un oficial din turismul local.

Florile tăiate au fost însă donate grădinițelor.