Lifestyle

Ceapa, cel mai bun aliment! Cinci beneficii pentru sănătate

Cinci beneficii ale cepei

Ceapa, cel mai bun aliment! Cinci beneficii pentru sănătate.

O ceapă pe zi ține ceapa departe, s-ar putea spune. Cu toate că sunt și persoane care nu suportă mirosul sau gustul cepei, trebuie să recunoaștem că acest aliment este unul dintre cele mai comune în alimentația contemporană.

Există mai multe varietăți de ceapă: roșie, galbenă, albă, verde. Fiecare varietate de ceapă are propria sa aromă, de la intensă la ușoară. Ceapa poate fi consumată în mai multe modalități. Crudă, fiartă, prăjită, uscată sau coaptă. Ceapa este cel mai des folosită pentru aroma sa în salate și se amestecă în diverse feluri de mâncare.

Ceapa, cel mai bun aliment! Iată mai jos cinci beneficii pentru sănătate.

1. Întăreşte sistemul imunitar

O singură ceapă conţine până la 18% din doza zilnică recomandată de vitamina C. Cu cât consumul de ceapă creşte, cu atât creşte şi aportul de antioxidanţi care ajută şi mai mult în lupta împotriva germenilor, a bacteriilor, a răcelii şi gripei.

2. Păstrează inima sănătoasă

Ceapa ajută la subţierea sângelui. Reduce riscul de coagulare a acestuia şi, totodată, diminuează riscul unor boli cardiovasculare, conform ele.ro. Compuşii cu sulf ajută, de asemenea, la reducerea inflamaţiei, fiind cunoscuţi pentru puterea de a ameliora simptomele artritei.

3. E un antiinflamator natural

Ceapa conţine quercetină. Este un antiinflamator natural care, împreună cu vitamina C, ajută la combaterea radicalilor liberi şi stimulează vitalitatea celulelor din organism. Este o sursă bogată de sulf șiprevine îmbătrânirea timpurie şi degradarea organismului.

4. Este o sursă excelentă de fibre

O ceapă mare oferă până la 10% din doza zilnică recomandată de fibre dietetice Aceste fibre ajută la menţinerea sănătăţii aparatului digestiv. Fibrele sunt esenţiale pentru o sănătate bună, deoarece ajută la eliminarea toxinelor.

5. Ajută la pierderea în greutate

Datorită faptului ca nu conţine grăsimi, dar este o sursă importantă de fibre, ceapa este un aliat puternic în alimentaţia dietetică. Conţine, în schimb, minerale şi vitamine utile pentru menţinerea unui corp sănătos.