Info Actual > Petclub > Ceaușescu dormea cu câinii în dormitor. De ce îi răsfăța și ținea așa de mult la ei
Petclub

Ceaușescu dormea cu câinii în dormitor. De ce îi răsfăța și ținea așa de mult la ei

Ceaușescu dormea cu câinii în dormitor. De ce îi răsfăța și ținea așa de mult la ei

Corbu şi Şarona, cei doi câini ai lui Nicolae Ceauşescu, erau tare iubiți. Cei doi labradori aveau propriul colţişor de Rai în palatul din Primăverii. Ei nu stăteau afară, ci aveau o cameră mare cu mobilier în stil Ludovic al XIV-lea, pereţi tapetaţi cu mătase de cea mai fină calitate, candelabru cu cristale şi oglindă de Murano.

Ceaușescu dormea cu câinii în dormitor. De ce îi răsfăța și ținea așa de mult la ei

Câinii aveau o canapea aurită creată special pentru ei, care a fost instalată chiar în dormitorul matrimonial. De altfel, noptierele, cele două fotolii, scaunele, toate au fost lucrate în alb şi auriu, ca să se asorteze cu locul de odihnă al patrupedelor.

Dragostea lui Ceauşescu pentru Corbu şi Şarona era necondiționată. Menajera casei spunea despre Elena Ceaușescu și Nicolae că erau obsedați de curățenie. Cu toate acestea, câinilor li se permitea orice. Ce e drept, nu înainte să fie spălaţi pe picioare de securiştii de serviciu…

Lavinia Betea, profesor la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, a vorbit despre câinii lui Nicolae Ceaușescu.

„El avea doi câini, erau urmașii labradorilor dăruiți de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Erau niște câini de care el în ultima perioadă nu s-a mai despărțit. Acești câini sunt cei mai buni paznici, cei mai buni vestitori de potențiale pericole”, a zis Lavinia Betea, adăugând ulterior: „Dormea cu ei în dormitorul conjugal. Am văzut acest dormitor în Primăverii. Câinii aveau banchetele lor pe care stăteau. Și în fața ușii și în interior”, a declarat Lavinia Betea în cadrul unui interviu pentru DC News.