Social

Cei care vor veni în țară de Paști vor fi obligaţi să meargă în carantină.

Cei care vor veni în țară de Paști vor fi obligaţi să meargă în carantină, cu toate astea se așteaptă un aflux de cetățeni români în vămile din vest. Traficul domestic este însă sub semnul incertitudinii, conform unor estimări ar urma să fie aşteptaţi 200.000 de români acasă, de Paşte. Marcel Vela, aflat la Nădlag, a făcut un nou apel la compatrioți să nu vină acasă de Sărbătirile Pascale:

Marcel Vela: ”Eu am făcut un apel şi fac şi acum prin intermediul dumneavoastră prietenilor, fraților din diaspora, și am cunoștințe, am prieteni, am rude care sunt în alte țări și am discutat, chiar au fost convinși şi de acord că în acest an este mai bine să facă sfânta sărbătoare a Paștelui acolo unde sunt. Nepotul meu este în Elveția și rămâne de Paște acolo. Deci, nu este o bravură, nu este… cum să spun eu… o măsură care să jignească sau să deranjeze pe cineva. Fac apel, și am făcut și ieri, la toți compatrioții noștri din diaspora să înțeleagă că inclusiv pentru ei este mai bine așa, pentru că circulând pe un drum lung, intrând în contact cu cetățeni din alte state, din statele vecine, într-o benzinărie, pot să intre în contact cu alte persoane care sunt infectate cu acest virus păcătos. În această ipoteză nefericită, ajunge acasă și își îmbolnăvește pe cei dragi. În această ipoteză dramatică deja, chiar el însuși are o problemă. Așadar, nu este nicio fericire sau niciun avantaj să vii din Austria sau din Germania să faci Paștele acasă, că s-ar putea într-o benzinărie dintr-o țară intermediară de pe drum să te îmbolnăvești.”

Cei care vor veni în țară de Paști vor fi obligaţi să meargă în carantină.

Marcel Vela: ”Nu vreau să mai anunț şi acest aspect pentru că poate suna ca o amenințare, eu apelez la înţelegere, am fost tot timpul de partea ideii că managementul trebuie să fie al convingerii, nu al constrângerii. Şi în contextul acesta, să le spun că intră direct în carantină mi se pare un pic deplasat, pentru că nu ar înţelege. Eu am încredere în ei şi mă bazez pe înţelegerea lor, nu fac acum trimitere la carantinare pentru că știu cu toții, văd televiziunile din România, anunțurile din România, sunt atenți la ce se întâmplă România şi sunt convins că știu că toți cei care intră în România se duc în izolare, în carantinare.”