Lifestyle

Cel mai aglomerat weekend pe litoral. Peste 100.000 de turiști și-au rezervat locuri la MARE

Cel mai aglomerat weekend pe litoral. Peste 100.000 de turiști și-au rezervat locuri la MARE

Vremea frumoasă, dar și prețurile scăzute sunt atracțiile litoralului în acest sfârșit de săptămână, care se anunță a fi cel mai aglomerat de până acum.

Hotelierii spun că peste 100.000 de turiști și-au rezervat deja locuri, dornici de relaxare și distracție. Corespondentul RRA Sorin Cealera se află și el la mare, de unde a descris atmosfera.

Într-adevăr, este cel mai aglomerat weekend pe litoral în acest sezon estival. Potrivit estimărilor, sunt cel puțin 50.000 de turiști în unitățile de cazare clasificate, ceea ce înseamnă în realitate un număr cel puțin dublu, peste 100.000 îşi vor petrece weekendul la mare.

Numărul celor care vin cu rulote şi corturi este tot mai mare, campingurile sunt pline, cel puțin în Năvodari, unde mă aflu acum și unde sunt pline aceste locuri de cazare, unele, sigur, clasificate, unele nu. Familii cu copii inclusiv absolvenți de liceu care au susţinut deja bacalaureatul, au venit în vacanță.

Vremea este excelentă, chiar toridă, pentru litoral, cu temperaturi de peste 30 de grade Celsius și o apă foarte bună de scăldat. Staţiunea Mamaia se menține în continuare în topul tarifelor de pe litoral, prețuri la 220 de lei pe noapte pentru o cameră la un hotel de două stele până la 2.000 de lei pe noapte pentru apartament cu trei camere.

La polul opus se află staţiunile din sudul litoralului, cu tarife care încep de la 200 de lei pe noapte la un hotel de două stele.

Cel mai aglomerat weekend pe litoral. Tineretul preferă distracţia în Vama Veche și Costinești, unde, la fel, vilele, pensiunile și plajele sunt pline, iar prețurile la mâncare și băutură ceva mai accesibile.

Potrivit estimărilor, gradul mediu de ocupare pe litoral în acest weekend în structurile clasificate va fi de aproximativ 75%, mai mare în Mamaia şi Eforie Nord, cam 80%, şi mai mic în sudul litoralului, cam 70%.

Având în vedere evoluţia pandemiei în ţară, relaxarea restricţiilor şi prognoza meteo favorabilă, în ciuda faptului că tarifele sunt în creştere pe măsură ce ne apropiem de vârful sezonului, este de aşteptat ca gradul de ocupare al hotelurilor şi al altor structuri de cazare să crească şi mai mult în perioada următoare.