Info Actual > Economic > Cel mai bogat om al planetei a devenit cel mai bogat? Câți bani au câștigat JEFF BEZOS pe timp de pandemie
Economic

Cel mai bogat om al planetei a devenit cel mai bogat? Câți bani au câștigat JEFF BEZOS pe timp de pandemie

Cel mai bogat om al planetei a devenit cel mai bogat? Câți bani au câștigat JEFF BEZOS pe timp de pandemie

Astăzi, 20 iulie 2021, fondatorul Amazonului, Jeff Bezos, este al doilea miliardar care zboară în spațiului la bordul rachetei New Shepard, construită de propria companie, Blue Origin, pe care a fondat-o în anul 2000. Într-un interviu la CBS, Bezos a spus că este „încântat” de zbor. „Oamenii mă întreabă în continuare dacă am emoții. Sunt curios. Vreau să știu ce vom învăța.”

Potrivit Forbes, cu o avere personală de peste 200 de miliarde de dolari, Bezos va fi cea mai bogată persoană din lume care va părăși atmosfera Pământului, într-un zbor care va dura 11 minute de la lansare la aterizare.

Poate părea firesc pentru un tip cu mai mulți bani să își cheltuiască averea pe un experiment de neuitat, lăsând în urmă pandemia, incendiile de vegetație, inundațiile care distrug orașe întregi și toate celelalte probleme pe care restul oamenilor se confruntă. Unii consideră că experimentul de astăzi este absurd pentru o personalitate așa bogată. Angajații Amazon se întreba de ce șeful lor nu le poate aruncă un os sau cel puțîn să le ofere ocazional pauză de a merge la toaletă, ,notează grunge.com.

JEFF BEZOS are prea mulți bani, în timp ce lucrătorii săi nu au timp nici să meargă la baie

Bezos se putea lăuda cu averea să su înainte de paînaintpa, chiar dacă oportunitățile financiare s-au oprit pentru milioane de oameni din întreaga lume, Bezos avea modelul de afaceri perfect pentru o astfel de situație. În octombrie 2020, cu toții am văzut cât de mulți bani a câștigat de fapt Bezos, în timp ce alții au pierdut locurile de muncă și casele.

Jurnalistul Anand Giridharadas a declarat pentru NPR că, în timpul pandemiei, Jeff Bezos a câștigat atât de mulți bani încât a putut să ofere fiecăruia dintre cei 876.000 de angajați ai săi Amazon de pe tot globul un bonus de 105.000 de dolari.

În aprilie 2021, CBS News a raportat că Amazon și-a cerut scuze pentru neglijenra angajaților săi, nu numai că și-ar fi permis să le ofere lucrătorilor săi pauze de baie, ci le-ar fi putut plăti salarii mai bune. Angajații se pot declara mulțumiți că și-au ajutat șeful să zboare în spațiu.

În curând, se spune, că Bezos va deveni și posesorul unui iaht mare cât un teren de fotbal, care va avea și heliport.