Info Actual > Culinar > Cel mai delicios burger vegetarian! O alternativă bună pentru cei care nu mănâncă carne
Culinar

Cel mai delicios burger vegetarian! O alternativă bună pentru cei care nu mănâncă carne

Cel mai delicios burger vegetarian! O alternativă bună pentru cei care nu mănâncă carne

Burgerul tofu este ideal pentru creșterea consumului de proteine ​​în cadrul unei diete vegane sau vegetariene. Desigur, este perfect și pentru cei care doresc să se bucure de rețete sănătoase.

Burgerul tofu este o alternativă bună pentru cei care nu mănâncă carne. Nu numai că se remarcă prin aromă, ci și pentru calitatea nutrițională. După cum se menționează într-un articol publicat în revista Nutrients, tofu și alți derivați din soia aduc o contribuție semnificativă de proteine, precum și de vitamine, minerale și o gamă largă de fitochimicale.

Desigur, este important să includeți această rețetă în cadrul unei diete sănătoase și variate, care să asigure o aprovizionare optimă cu toți nutrienții esențiali. Dacă îndrăznești să-l încerci, în spațiul următor vom detalia pașii pentru pregătirea acestuia. Ia-ti notite!

Burger de tofu: cum să-l preparați?

Tofu este unul dintre alimentele esențiale din planurile de alimentație vegetariană sau vegetariană. Este preferat pentru conținutul său semnificativ de proteine. Cu toate acestea, trebuie clarificat faptul că asimilarea lor nu este la fel de bună ca cele de origine animală și, în plus, au limitări în ceea ce privește aminoacizii esențiali.

Ingrediente

  • 300 de grame de tofu.
  • 50 de grame de naut fiert.
  • 1 ceapă.
  • Un morcov.
  • 1 cățel de usturoi.
  • 2 linguri de sos de soia.
  • Condimente, cum ar fi ghimbir, chimen, curry.
  • Firimituri de pâine.
  • Ulei de măsline, sare și piper.

Pas cu pas

Trebuie să începeți prin scurgerea tofu-ului. Se pune într-un scurgător și se pune o greutate pe el, timp de o oră, astfel încât să se aplatizeze puțin. Apoi, se usucă cu hârtie de bucătărie pentru a îndepărta lichidul rămas.

Următorul pas este tocat legumele, ceapa și morcovul. Idealul este să obțineți tocătura foarte fină, astfel încât produsul final să fie mai bun. Vă puteți ajuta cu o mașină de tocat electrică sau o puteți face manual cu un cuțit.

Puneți puțin ulei de măsline extravirgin într-o tigaie și sotati legumele până se înmoaie. Nu trebuie să fie prăjite, iar în acest moment va trebui să adăugați sare și piper după gust.

Odată ce acest lucru este făcut, trebuie să pregătiți tofu pentru asamblarea hamburgerului. Cel mai bine este să striviți jumătate cu o furculiță pentru a forma o pastă aglomerată. Restul se introduce în paharul blenderului cu naut gătit, usturoi și sos de soia. Totul este zdrobit împreună până se obține o masă omogenă.

Apoi, este timpul să combinați tofu zdrobit cu crema de tofu, naut și legume sotate. Se adaugă condimente și puțină sare și totul se amestecă până se obține o textură consistentă. Se poate încerca să corectați sarea sau să adăugați mai multă cantitate de condiment.

Rămâne doar să formezi hamburgerii și să-i îmbraci în pesmet. Nu depășiți grosimea pentru a simplifica prăjirea.

Pentru a termina, sunt prăjiți cu ulei de măsline sau de floarea-soarelui pe ambele părți.