Petclub

Cel mai înalt câine din lume, Zeus, a fost „încoronat” de Guinness World Records

Cel mai înalt câine din lume, Zeus, a fost „încoronat” de Guinness World Records

Zeus, cel mai înalt câine din lume, a intrat în Cartea Recordurilor. Înalțimea la care a ajuns Marele Danez la vârsta de NUMAI 2 ani este uimitoare.

Cel mai înalt câine din lume a fost „încoronat” de Guinness World Records

Zeus este un câine din Bedford, Texas și aparține rasei Marele Danez (Great Dane).  La vârsta de 2 ani, datorită înălțimii sale de peste 1 metru (respectiv 1,046 metri), înălțime confirmată de un medic veterinar în urma măsurătorilor, câinele  tocmai a intrat în Cartea Recordurilor Guinness pentru performanța atinsă.

Titlul de “cel mai înalt câine din lume” a fost primit oficial în data de 22 martie a.c., potrivit CNN .

Dieta zilnică a lui Zeus include 12 căni de hrană pentru câini „Gentle Giants”, iar ocazional primește un ou prăjit și batoane bully. De asemenea, potrivit lui Davis, stăpâna celebrului câine, acesta are și un răsfăț mai puțin obișnuit și anume cuburile de gheață, preferatele lui.

Prin titlul atribuit în Cartea Recordurilor, Zeus a devenit o celebritate locală, fiind copleșit de atenție și de dulciuri atunci când el și stăpânul său vizitează Dallas Farmer’s Market.

Brittany Davis a primit cațelul când acesta avea doar 8 săptămâni. I-a fost dăruit de fratele ei și a declarat că a visat întotdeauna să aibă un Mare Danez pe nume Zeus. Inițial, datorită dimensiunilor uriașe ale câinelui, proprietara a fost nervoasă, însă, la scurt timp din clipa în care i-a fost oferit, s-a îndrăgostit de el.

A fost un câine mare de când l-am luat, chiar și pentru un cațeluș. Avea labuțe uriașe”, a declarat B.Davis pentru Guinness World Records.

Potrivit  CNN, Brittany Davis a mai declarat: „comentariul pe care îl auzim cel mai des este ”Uau, ăsta e un cal!”, ”Pot să-l călăresc?” sau ”Are şa?”… iar răspunsul la toate aceste întrebări este „NU”.

Istoria Marilor Danezi

Potrivit Clubului American Kennel, Marii Danezi descind din câinii de vânătoare din Evul Mediu, descrie orange.ro. În ciuda dimensiunilor lor spectaculoase, această rasă de câini este predispusă la destul de multe probleme de sănătate și tind să aibă o durată de viață mai scurtă decât alți câini.

Un alt Mare Danez celebrat cândva de Guinness World Records, ca cel mai înalt câine din lume, a fost Freddy, care a murit anul trecut la vârsta de 8 ani.

“Cațelușul”, care locuia în Essex, Anglia, măsura 103,5 centimetri. Când se ridica în 2 picioare, acesta atingea înalțimea de 226 centimetri.

Cel mai înalt câine înregistrat vreodată în Cartea Recordurilor a fost, de asemenea, tot un Mare Danez, a cărui înălțime a fost de 111,8 centimetri și purta același nume, de Zeus, potrivit Guinness.

Zeus era detinut de Kevin si Denise Doorlag si familia acestora, stabilita in Otsego, Michigan, Statele Unite ale Americii, potrivit guinnessworldrecords.com.Cainele, de culoare neagra, masura stand in picioare 2,23 metri si avea 52 de kilograme. El era folosit pentru terapie asistata la un spital din localitatea Otsego.Guinness World Records a anuntat, in septembrie 2014, ca Zeus a murit din cauze naturale la varsta de 5 ani si 10 luni.