Diverse

Cel mai lung pod de sticlă din lume nu este indicat celor slabi de inimă

Cel mai lung pod de sticlă din lume nu este indicat celor slabi de inimă
forbes.ro

Cel mai lung pod cu podea transparentă din lume a intrat în Cartea Recordurilor 2022

Podul Bach Long de pe insula Moc Chau are o lungime de 620  de metri și se află la aproape 152 m deasupra unei văi.

Ce măsuri de securitate au fost stabilite în scopul prevenirii de accidente

Podeaua podului a fost realizată din trei straturi de sticlă securizată, fiecare cu o grosime de aproximativ 4 cm.

De asemenea, au fost implementate măsuri de securitate: traficul are loc într-o singură direcție și nu pot urca pe pod mai mult de 450 de persoane simultan.

FOTO forbes.ro

Cu scopul de a ajuta la revitalizarea turismului, o sursă de venit importantă pentru țară, pe insula Moc Chau vor fi construite și alte atracții, cum ar fi o tiroliană, o piscină cu podea de sticlă sau vile montane.

În prezent, Bach Long este cel mai lung pod de sticlă din lume și a treia astfel de structură construită în Vietnam.

FOTO forbes.ro

Podul vietnamez depășește cu aproape 100 de metri structura care deținea precedentul record de lungime, situată în Guangdong, din China.

Podul Bach Long din Vietnam, având 620 de metri lungime, a intrat în Cartea Recordurilor

Podul Bach Long, care asigură vizitatorilor accesul către o foarte populară stațiune montană din zonă, a fost finanțat de autoritățile locale și ridicat cu expertiza unei companii de construcții din Franța, pasarela fiind amplasată la 150 de metri înălțime față de sol, în provincia Son La, situată la nord-vest de capitala Hanoi, Vietnam.

Reprezentantul Guinness World Record a traversat podul la sfârșitul lunii Mai 2022 și a fost impresionat atât de priveliște cât și de tehnologia folosită pentru ducerea la bun sfârșit a proiectului.

Podul a intrat în Cartea Recordurilor (Guinness Book), drept cel mai lung pod pietonal de sticlă din lume. După oficializarea rezultatului, a detronat cunstrucția din provincia chineză Guangdong, potrivit forbes.ro