Info Actual > Diverse > Cel mai mare eveniment dedicat artelor din România. Timp de 10 zile sunt programate peste 600 de spectacole
Diverse

Cel mai mare eveniment dedicat artelor din România. Timp de 10 zile sunt programate peste 600 de spectacole

Cel mai mare eveniment dedicat artelor din România. Timp de 10 zile sunt programate peste 600 de spectacole

Cel mai mare eveniment dedicat artelor din România. Timp de 10 zile sunt programate peste 600 de spectacole. Începe astăzi la Sibiu cel mai mare eveniment dedicat artelor din România: Festivalul Internațional de Teatru.

Timp de 10 zile sunt programate peste 600 de spectacole de teatru, dans, concerte și ateliere, în cetăți și situri istorice. Festivalul de la Sibiu se va desfășura atât în format fizic, cât și în format hibrid și online. Cum se anunţă această prima zi de festival aflăm de la RRA.

Peste 40 de evenimente susținute de artiști din 15 țări sunt programate astăzi în prima zi a Festivalului Internațional de Teatru. Pe lângă spectacolele de teatru din săli, centrul istoric al orașului va fi animat de parade, concerte și spectacole de stradă.

De la ora 21:00,  Romanian Chamber Orchestra va susține un concert simfonic în Piața Mare, după care o companie din Franța va oferi un spectacol de acrobații aeriene, iar la ora 23:15 tradiționalul foc de artificii va marca deschiderea Festivalului Internațional de Teatru, o ediție aproape eroică, spune președintele festivalului, Constantin Chiriac, referindu-se la eforturile pentru organizarea în condițiile actuale a unui eveniment de o asemenea amploare.

Sunt peste 600 de evenimente, peste 2.000 de artiști din 38 de țări

Constantin Chiriac: Vom avea numai 70% din săli ocupate. Avem o formulă hibridă, în care multe teatre din lume, instituții de spectacol joacă special pentru noi de acolo, de acasă de la ei, de la Tokyo Metropolitan, până la Batsheva, de la Deutsche Theater, până la Israel Galván; vom avea, de asemenea, o dimensiune online, unde peste 100 de reprezentații vor fi difuzate oriunde veți fi în lume și veți avea internet. Sunt peste 600 de evenimente, peste 2.000 de artiști din 38 de țări care sosesc la Sibiu.