Actual

Cel mai puternic lider rus, otrăvit! Șanse minime de supraviețuire

Cel mai puternic lider rus, otrăvit! Șanse minime de supraviețuire

Cel mai puternic lider rus, otrăvit! Șanse minime de supraviețuire! Ieri, cel mai mare și cunoscut lider al Rusiei, Aleksei Navalnîi, a fost internat de urgență după ce ar fi fost otrăvit cu o toxină.

În această dimineață, o organizaţie neguvernamentală din Germania a trimis un avion pentru a-l prelua pe liderul rus de opoziţie, Aleksei Navalnîi, internat în comă într-un spital din Siberia, după ce a fost otrăvit cu o substanţă încă neprecizată.

Lui Aleksei Navalnî i s-a făcut rău în avionul cu care se întorcea la Moscova şi a fost spitalizat după o aterizare de urgenţă. Purtătoarea sa de cuvânt a declarat că nu este prima oară când cel mai cunoscut opozant al preşedintelui Putin este ţinta unei tentative de asasinat.

Ipoteza otrăvirii intenționate a liderului de opoziție este împărtășită de numeroși susținători ai acestuia. Purtăturul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că dacă ea se va confirma, va fi declanșată o anchetă. Peskov a mai spus că autoritățile îi urează lui Aleksei Navalnîi însănătoșire rapidă, ca și oricărui cetățean rus, menționând că acesta este tratat de cei mai buni medici.

Poliția îi anchetează pe angajații aeroportului din Tomsk și pe cei cu care Navalnîi s-a aflat în contact înaintea incidentului. Seara trecută, staful lui Navalnîi a solicitat ajutorul Kremlinului ca liderul de opoziție să fie transportat la o clinică din străinătate.

Dmitri Peskov a declarat anterior că în caz de necesitate, Kremlinul este gata să analizeze o asemenea solicitare, deși granițele aeriene sunt încă închise, potrivit rra.ro.

Medicii din Omsk subliniază, pe de altă parte, că în acest moment, pacientul este netransportabil, iar decizia de a fi mutat într-o altă clinică trebuie luată de un consiliu de medici. Mai mulți lideri occidentali și-au exprimat o profundă îngrijorare față de starea lui Aleksei Navalnîi.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *