Info Actual

Info Actual > Culinar > Cel mai sanatos tip de branza. Are multiple beneficitii pentru sanatate!
Culinar

Cel mai sanatos tip de branza. Are multiple beneficitii pentru sanatate!

Cel mai sanatos tip de branza. Are multiple beneficitii pentru sanatate!

Cel mai sanatos tip de branza. Mihaela Bilic, nutritionist, a explicat de ce branza, mai exact casul, are un alt gust in perioada primaverii.

”Brânza este un aliment viu, al cărei gust și conținut nutritiv depinde de tipul de lapte, de alimentația animalelor și de durata de fermentare/învechire.

“Este cea mai bună perioadă pentru a profita de brânzeturile proaspete”

Primăvara este un anotimp aparte, animalele ies la păscut în aer liber și se pot bucura de pășunile înflorite, cu iarbă proaspătă, ceea ce dă laptelui o savoare specială. Este cea mai bună perioadă pentru a profita de brânzeturile proaspete, de cașul gras și puțin sărat, plin de zer și cu gust unic518. De la jumătatea lui aprilie până la începutul lui iunie aveți ocazia să vă desfătați simțurile cu această brânză fină și la capitolul consistență și la capitolul gust.

Cel mai sanatos tip de branza. Beneficii pentru organism: Suplimentar Omega 3 și fitonutrienți

Obținut în principal din lapte de oaie, cașul este un produs specific românesc, nu seamănă cu niciun alt tip de brânză. Primăvara laptele este mai gras și conține suplimentar Omega 3 și fitonutrienți (betacaroten) din iarba proaspătă. Apoi, fiind vorba despre o brânză “tânără”, gustul cașului este subtil, ușor acid, iar consistența lui fermă, elastică, câteodată chiar scârție între dinți “asortați-l” cu o bucată de paine cu coajă crocantă și câteva roșii dulci, pentru a obține o masă simplă și delicioasă de sezon”, a scris medicul nutritionist Mihaela Bilic pe contul sau de Instagram.