Lifestyle

Cel puțin 90 de persoane s-au înecat, alte 80 de persoane au dispărut în râu, în urma ruperii și prăbușirii unui pod. VIDEO 

Cel puțin 90 de persoane s-au înecat, alte 80 de persoane au dispărut în râu, în urma ruperii și prăbușirii unui pod. VIDEO 
indianexpress

Ziua aceasta s-a dovedit a fi nefastă și pentru mai mulți oameni dintr-o regiune indiană. Deocamdată se știe că 90 de persoane s-ar fi înecat, alți 80 de oameni au dispărut în apele râului. Imaginile video postete într-un twitter sunt de-a dreptul înfiorătoare.

Cel puțin 90 de persoane s-au înecat, 80 de persoane au dispărut în râu, în urma ruperii și prăbușirii unui pod. VIDEO

Cel puțin 90 de persoane s-ar fi înecat în urma ruperii și prăbușirii unui pod pietonal cu cabluri în localitatea Morbi din regiunea Gujarat a Indiei. Se pare că cel puțin 90 de persoane au murit înecate în seara de duminică, 30 octombrie 2022, în regiunea Gujarat din vestul Indiei, când un pod pietonal pe cablu s-a rupt brusc și s-a prăbușit.

Potrivit postului NDTV din India, bilanțul morților a crescut la 90 de persoane după ce un pod s-a prăbușit în regiunea Gujarat. Postul de știri a relatat, de asemenea, că un oficial a informat că podul suspendat ar fi fost deschis în urmă cu patru zile, după șapte luni de reparații, dar că îi lipsea „certificatul oficial de conformitate” din partea autorităților municipale.

Se crede că aproximativ 400 de persoane traversau podul în momentul în care acesta s-a rupt, aruncându-i în apele învolburate pe oamenii care își vedeau de drumul lor.

Rapoartele inițiale online au sugerat inițial peste 30 de persoane, menționând totodată că alte  de persoane au fost rănite, iar alte cel puțin 80 de persoane au dispărut în râu.

Imagini video încărcate pe rețelele de socializare arată urmările îngrozitoare ale prăbușirii în districtul Morbi.

O înregistrare video, realizată cu câteva ore înainte de producerea incidentului, arată podul complet plin de oameni care încearcă să traverseze.

Potrivit unei surse de știri indiene, podul de cabluri fusese redeschis abia acum cinci zile, în urma unor lucrări de renovare. Imaginile sunt de-a dreptul halucinante. Iar strigătele disperate și înfricoșate ale oamenilor care filmează sunt cu adevărat șocante și nu se recomandă celor care au probleme cardiace.

Potrivit unor informații care circulă pe rețelele de socializare, aproape 400 de persoane se aflau pe pod. Ministrul de interne din Gujarat, Harsh Sanghavi, citat de Times of India, a declarat că 150 de persoane se aflau pe pod când acesta s-a prăbușit, în jurul orei 18.30.

Potrivit martorilor oculari, pe podul suspendat se aflau mai multe femei și copii în momentul în care acesta s-a rupt, a relatat agenția de presă PTI.

Podul, vechi de aproape 100 de ani, s-a prăbușit deoarece nu a putut suporta greutatea oamenilor care se aflau pe el, au declarat autoritățile.

„Din cauza prăbușirii podului, mai multe persoane au căzut în râu. O operațiune de salvare este în curs de desfășurare. Există informații potrivit cărora mai multe persoane au suferit răni. Acestea sunt transportate de urgență la spitale”, a declarat Brijesh Merja, deputat local și ministru de stat indian.

Deși nu s-a confirmat în totalitate numărul celor care au murit în teribilul incident, biroul primului ministru a anunțat că va oferi bani rudelor apropiate ale celor decedați.