Lifestyle

Cele mai bune ceaiuri pentru slabit! Sunt mai eficiente decat exercitiile de la sala

Cele mai bune ceaiuri pentru slabit! Pe langa beneficiile pe care le au asupra organismului, aceste ceaiuri sunt grozave si pentru cei care isi doresc sa topeasca kilograme.

După apă, ceaiul este cea mai consumată băutură, deoarece consumul lui a fost asociat cu numeroase beneficii, printre care protejarea celulelor roșii și reducerea riscului de diverse afecțiuni ale inimii.

Unele studii au asociat băutul ceaiului cu slăbirea și reducerea grăsimii abdominale, iar unele tipuri de ceaiuri s-au dovedit a fi mai eficiente în acest sens, printre care și următoarele.

1. Ceai verde

Ceaiul verde este unul dintre cele mai cunoscute și eficiente ceaiuri pentru efectul de slăbire, deoarece este bogat în catechină, un antioxidant natural ce îmbunătățește metabolismul și crește arderile din zona abdominală. El mai conține cafeină și crește nivelul hormonilor responsabili de arderile din sistem, în timp ce eliberează mai multă grăsime în sânge și o face disponibilă a fi transformată în energie, potrivit feminis.ro.

2. Ceai negru

Cele mai bune ceaiuri pentru slabit! Ceaiul negru are numeroși nutrienți diferiți de alte ceaiuri, dar care tot au efecte asupra țesutului adipos. El este bogat în flavonoizi ce îmbunătățesc metabolismul, controlează glicemia și elimină riscul de diabet tip II cu până la 42%.

3. Ceai oolong

Ceaiul oolong este tradițional din China și a fost parțial oxidat, pentru a avea o aromă fructată și unică. Mai multe studii au arătat că promovează pierderea în greutate prin îmbunătățirea procesului de ardere a grăsimilor și accelerarea metabolismului. Unii dintre polifenolii conținuți încetinesc metabolismul pe măsură ce se pierd kilogramele și stabilizează greutatea odată ajunsă la cea ideală.

4. Ceai alb

Acest ceai se cultivă foarte atent și se recoltează cât este încă tânăr. Are o aromă deosebită, subtilă, delicată și dulceagă, iar consumul său a fost legat de îmbunătățirea stării de sănătate în general, slăbire și chiar distrugerea celulelor canceroase. În plus, acesta inhibă formarea de noi celule adipoase și stimulează arderea grăsimilor.

5. Ceai rooibos

Acest ceai este făcut din frunzele și rădăcinile plantei Aspalathus, ce se găsește în Africa de Sud și este bogat în antioxidanți responsabili ce luptă cu efectele radicalilor liberi. În plus, îmbunătățește rezistența la insulină, iar pentru că este dulce fără a avea prea multe calorii, reprezintă un substitul foarte bun pentru băuturile dulci.