Lifestyle

Cele mai potrivite rase de câini pentru copii

Cele mai potrivite rase de câini pentru copii

Cele mai potrivite rase de câini pentru copii.  În funcție de vârsta copilului, un câine mai mic sau mai mare poate fi mai potrivit, însă în cazul câinilor de talie mare aceștia pot crește alături de copii.

Golden Retriever, Boxer, Labrador, Beagle, Terranova, Poodle, Bulldog francez, Weimaraner.  Rase precum Pitbull au o reputație greșită de câini agresivi, dar sunt extrem de loiali și atenți cu copiii.

De asemenea, un metis adoptat poate deveni cel mai bun prieten al copilului când face parte dintr-o familie iubitoare.

Câinii din filmele copilăriei

Multe dintre filmele preferate ale copiilor mai mari sau mici au în rol principal un animal de companie. Câinii sunt în centrul atenției ca și companioni loiali, protectori și extrem de simpatici în filme precum Beethoven, Hachi sau Lassie. Mai puțini dintre noi știu, însă, detalii despre rasele acestor câini.

Saint Bernard

Câinii Saint Bernard sunt giganți sensibili și extrem de atenți cu membri familiei din care fac parte. Copiii vor iubi un Saint Bernard imediat, dar copiii mici trebuie învățați cum să se comporte cu acest câine, pentru a nu ajunge în situații neplăcute în care câinele este iritat sau în care copilul este doborât de un Saint Bernard adult. Un Saint Bernard se entuziasmează când vine vorba de joaca cu membri familiei, iar copiii trebuie să știe să nu se apropie cu foarte mult entuziasm de câine pentru a nu fi doborâți. În cazul copiilor și mai mici, părinții trebuie să supravegheze mereu activitățile lor alături de câinele gigant fără excepție. Accidentele se pot întâmpla din cauza entuziasmului, nu din cauza unui temperament agresiv al câinelui.

caine sain bernard

Copilul trebuie să știe și că atunci când câinele nu pare încântat de o sesiune de joacă și se retrage, nu trebuie urmărit. În același timp, câinele trebuie învățat să tolereze să fie atins în zona urechilor, gurii și picioarelor și să îi fie luată mâncarea din gură. Deoarece copiii pot fi imprevizibili când se joacă alături de animalul lor de companie, câinii trebuie să fie obișnuiți cu acest gen de comportament, dar copiii trebuie să înțeleagă limitele câinelui și să le respecte.

Un copil informat și un Saint Bernard sociabil vor fi cei mai buni prieteni!

Akita

Personajul principal al filmului Hachi este un câine din rasa Akita, care în anul 1931 a fost declarat comoară națională în Japonia. Akita este un prieten fidel al omului, iar în vremurile antice era folosit de către mamele din Japonia pe post de bonă pentru copii, în timp ce ele lucrau pe câmp. Instinctul puternic de protecție face câinii din rasa Akita să se înțeleagă perfect cu copiii, atâta timp cât și aceștia știu să se comporte cu câinele. Copiii trebuie învățați să nu atingă câinele pe ochi și să-l mângâie cu blândețe.

Akita devin geloși în momentul în care familia lor aduce un bebeluș în casă. Soluția nu este să izolezi câinele, ci să-l implici în majoritatea activităților pe care le ai alături de bebeluș: să-i dai de mâncare câinelui în același timp în care hrănești copilul, să-l scoți la plimbare când ieși cu căruciorul, și alte activități în care câinele se poate simți în centrul atenției alături de noul membru al familiei.

pui caine akita

Povestea faimoasă cu un Akita în prim plan este faimosul caz al lui Hachiko (inspirație și pentru film) –  câinele care și-a așteptat stăpânul în aceeași gară în care acesta ajungea după muncă, chiar și după moartea acestuia. Câinele a așteptat în gară până în ziua în care a murit, iar orașul Shibuya i-a construit o statuie în faimoasa gară.

Collie

Faimoasa Lassie este cunoscută pentru personalitatea sensibilă și empatică, aspecte deloc străine rasei Collie. Acești câini sunt companioni perfecți pentru copii, în special pentru cei cu un nivel ridicat de energie. Câinii din rasa Collie sunt cunoscuți ca fiind extrem de gentili cu animale mici ca și iepurii, fapt care îi face potriviți și pentru copii mai mici. Nu uita că joaca lor trebuie mereu supravegheată de un adult.

caine rasa collie

Câinii din rasa Collie au instinctul de a aduna turma și trebuie dresați pentru a scăpa de acest obicei. Odată cu înaintarea în vârstă, Collie va încerca să facă asta cu copiii și poate deveni deranjant sau frustrant. Oferă-i câinelui ocazii să-și consume energia și să facă suficiente exerciții fizice și implică-l în jocuri care îi pun mintea și atenția la încercare. Nu uita de atenția pe care trebuie să o acorzi ingrijirii blănii, pentru că acest câine poartă o haină luxuriantă care fără îngrijirea necesară se poate deteriora.

Collie le are pe toate, este un câine liniștit în casă, inteligent și învață repede și în situațiile în care trebuie să-și apere membri familiei, va face primul pas în față.