Showbiz

Cenușa lui Nichelle Nichols, emblema „Star Trek”, va fi lansată în spațiu. Reacția fiului său, Kyle

Cenușa lui Nichelle Nichols, emblema „Star Trek”, va fi lansată în spațiu. Reacția fiului său, Kyle

Nichelle Nichols se va odihni printre stele atunci când cenușa ei va fi lansată în spațiul cosmic, la sfârșitul acestui an, la bordul unui zbor al navei Enterprise, alături de câțiva dintre răposații ei colegi din „Star Trek”.

Nichols, cunoscută pentru că a interpretat-o pe legendara Lt. Nyota Uhura în toate cele trei sezoane ale serialului, a murit pe 30 iulie. Ea avea 89 de ani. Joi, 8 septembrie, marchează cea de-a 56-a aniversare a primului episod al serialului și este cunoscută acum ca „Ziua Star Trek”.

Fiul ei, Kyle Johnson, a declarat în exclusivitate pentru Fox News Digital că mama sa era „într-o stare de sănătate destul de bună” înainte de a se stinge din viață și că „se aștepta ca ea să mai fie prin preajmă încă puțin timp”, așa că moartea ei subită l-a pus pe gânduri.

Nichols a ajuns în mod curajos în locuri în care puțini au mai pășit. Aceasta a spart barierele impuse femeilor de culoare de lumea de la Hollywood și a fost o susținătoare incredibilă a programelor de zbor spațial, în calitate de recrutor-șef al NASA.

Charles Chafer, CEO-ul și co-fondatorul Celestis Inc., a propus să o onoreze pe Nichelle Nichols în cel mai inedit mod, prin includerea rămășițelor sale într-o misiune memorabilă la bordul zborului spațial Enterprise Flight.

ADN-ul actriței va ajunge în cosmos

Kyle Johnson a declarat că această simplă oportunitate este „o mare onoare” pentru regretata sa mamă.

„Vor trimite o parte din rămășițele ei pe nava spațială, alături de o parte a ADN-ului ei împreună cu al meu, gest pe care îl apreciez foarte mult”, a spus el. „M-am gândit că, pentru ea, nu ar exista un omagiu mai potrivit și mai durabil decât această misiune”.

Lansată la sfârșitul acestui an la bordul rachetei Vulcan a companiei United Launch Alliance, rămășițele doamnei Nichols vor fi incluse, de asemenea, alături de regretatul creator al „Star Trek” Gene Roddenberry, care a murit în 1991, și de soția sa, „Prima Doamnă a „Star Trek”” Majel Barrett-Roddenberry, care a decedat în 2008.

Rămășițele incinerate ale regretatului actor din „Star Trek” James Doohan, care l-a interpretat pe Montgomery „Scotty” Scott și care a murit în 2005, și ale lui Douglas Trumbull, pionier în domeniul efectelor vizuale, care a murit în februarie, vor fi de asemenea incluse în misiune pentru a marca zborul unic de reîntregire a „Star Trek”.

Celestis a efectuat până în prezent 18 zboruri spațiale comemorative și mai are în plan încă cinci.

De atunci, au trimis aproape „1.500 de persoane în spațiu”, ceea ce, potrivit lui Chafer, reprezintă „mai multe decât [au trimis] toate guvernele la un loc”.

Fiecare zbor este o experiență unică. Misiunea suborbitală „Earth Rise” lansează în spațiu o capsulă de zbor cu rămășițe incinerate și ADN, înainte de a se întoarce pe planeta Pământ cu ajutorul unei parașute, conform Fox News.